Author Archives: admin

Adriaan van den Hoof – Nee, het was gisteren ook al laat

Na het afronden van de succesvolle trilogie Achterklap -Doortocht – Hoogspanning is het nu tijd voor de terugslag. Waar het in de vorige voorstellingen vooral over een opeenstapeling van de zin en onzin van ons vluchtige bestaan ging en over de vermoeiende zoektocht naar nostalgisch geluk, beslist Adriaan Van den Hoof deze keer ‘thuis’ te blijven. Letterlijk en figuurlijk het podium als zijn natuurlijke habitat te beschouwen. De wereld observeren vanuit de zetel en zich met hand en tand verzetten tegen FOMO (Fear Of Missing Out), het gesprek met zichzelf aangaan en beslissen om de deur naar buiten toch maar gesloten te houden.

“Nee, het was gisteren ook al laat” is het antwoord op een vraag, maar wat die vraag is of inhoudt, komen we samen met hem te weten in zijn nieuwe voorstelling! Is een man alleen in goed gezelschap of wordt het beest in hem wakker?

Nee, het was gisteren ook al laat.
De vierde solo-voorstelling van Adriaan Van den Hoof.

I don’t want to be alone, I want to be left alone.”
 – Audrey Hepburn

De voorstelling werd opgenomen voor een levend publiek in Het Depot in Leuven.

 

 

Van der Laan & Woe – Alles Eromheen

Het virtuoze cabaretduo Van der Laan en Woe draait al een paar jaar mee in de eredivisie van het cabaret en speelt sinds ‘Alles Eromheen’ mee in het linkerrijtje. Hun vorige programma werd genomineerd voor de Poelifinario en dit programma schijnt nog beter te zijn. Champions League-materiaal? De virtuoze techniek en de goede voorzet zijn al aanwezig, nu alleen nog inkoppen dus.

Claudia de Breij – Oudejaarsconference 2016

Stel. Je bent cabaretier. Je bent de veertig gepasseerd, je hebt alles al bereikt wat je ooit wilde bereiken en zelfs nog veel meer dan dat. Wat moet je dan nog? Een makkelijke vraag voor Claudia. Zij denkt: ik ga gewoon wéér iets doen dat ik nooit eerder gedaan heb. Dat geen enkele vrouw ooit eerder gedaan heeft. De oudejaarsconference! Claudia heeft een Poelifinario op haar naam staan, tig radioprijzen, een evergreen, diverse bestsellers en cabaretprogramma’s met zoveel sterren dat het hemelgewelf jaloers omlaag kijkt. Bovendien kreeg ze vorig jaar de Louis Davidsring: een kleinood dat haar, via Herman van Veen, onlosmakelijk verbindt aan een grootheid als Wim Kan. Tja en dan is de stap naar een Oudejaarsconference natuurlijk een volstrekt logische.

Jacques Vermeire – 1,2, … 5, 6. (VINYL)

Het motto van Jacques Vermeire? Een komiek moet vrolijk zijn.

Van Jeanke “ha-ha-ha-haaa-américain” De Visser tot Kevin “ik ben in mijn nopjes” Vermeulen. Van de koers tot de kerk, met Mon Peeters of een donderpreek. Van de hostess van taalspecialist Thienpond tot kleinzoon Hugo’ke op het paardje van Fonske Verzele. De typetjes en de one-liners van Jacques Vermeire zijn legendarisch en vereeuwigd in zijn weergaloos succesvolle zaalshows en dvd’s. En nu dus ook verzameld op vinyl.

Met Zaalshow I en II, opgenomen in De Schakel in Waregem en De Plomblom in Ninove, toerde de goeroe van de gulle lach vorige eeuw zeven jaar lang onafgebroken tot in de kleinste uitverkochte parochiezaal van Vlaanderen. Het resultaat? Méér dan 1.100 voorstellingen voor méér dan 550.000 bezoekers.

In 2012 maakte de volkskomiek na 17 jaar afwezigheid in de theaters een grootse comeback met 5 voor 12, opgenomen in Het Concertgebouw in Brugge, en de jongste zaalshow Veel Vijven en Zessen, opgenomen in de Capitole in Gent. Samen ook weer goed voor méér dan 225 voorstellingen voor méér dan 125.000 bezoekers.

Sindsdien is Jacques Vermeire weer DDT in de films van F.C. De Kampioenen, speelt hij alom zalen plat met het originele televisiepanel van De 3 Wijzen en werkt hij in alle vrolijkheid aan een nieuwe, zevende zaalshow, gepland voor 2018.

Kommil Foo – Liefde Zonder Meer (CD en VINYL)

Mich en Raf Walschaerts zingen hun mooiste, beste, ontroerendste, grappigste en meest memorabele liederen. Omringd door een uitgelezen groep muzikanten.

Liederen die stuk voor stuk hun plek vonden in de talloze theatervoorstellingen die de broers doorheen de jaren op de planken brachten.

Verwacht u aan Kommil Foo-klassiekers als ‘Ruimtevaarder’, ‘Madrid’, ‘De Volgende’, maar ook aan splinternieuwe songs uit de recente voorstelling Schoft!

Silvester – Regels Zijn Regels

Regels, je moet je er aan houden. Je kan ze breken. Je kan er schijt aan hebben. Je kan er naar leven. Je bent ze op dit moment zelfs aan het lezen. Regels. Wie verzint die ondingen en hoe bepalen ze ons leven? Sommige van ons zijn er meeloper door geworden, anderen anarchisten. De grote vraag is: Wie ben jij?

Het cabaret van Silvester is hard, maar ook ontwapenend.
Het schuurt, maar streelt tegelijkertijd.
Het is tekst, maar ook beeld.
Het is zeer persoonlijk en toch vreselijk herkenbaar.
Het heeft inhoud en laat je gieren van de lach.

Eén ding is de afgelopen jaren duidelijk geworden. Sinds Silvester solo speelt groeit zijn schare fans en komen mensen telkens terug voor deze unieke en zeer persoonlijke cabaretier.

Silvester – In De Lift

Silvester zit in de lift.
Sinds hij de stekker uit één van Nederlands meest succesvolle duo’s trok, (Arie & Silvester red.) gaat het verbazingwekkend goed met hem.

De solo shows van Silvester zijn vernieuwend, grappig, indrukwekkend, meeslepend en vooral hilarisch. Zijn shows bieden unieke visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, filosofische kwinkslagen en vooral veel, heel veel grappen.

Speciaal voor de ‘In De Lift’ heeft Silvester een App ontwikkelt die je tijdens de voorstelling kan gebruiken. We gaan aan de slag met een “second screen” in het theater.

Silvester weet als geen ander een zeer bijzondere band te smeden met zijn publiek. Door zijn herkenbare onderwerpen, zijn unieke kijk op het leven, zijn improvisatietalent en zijn innemende persoonlijkheid voelt het na een show van Silvester alsof je er een vriend bij hebt gekregen.

In tijden van verval, recessies en geweld zit Silvester gewoon in de lift. Maar iedereen weet: Hoe hoger je komt, des te dieper je kan vallen.

Een indringende show met een ongezonde dosis humor.

Bert Visscher – Zelden Zoiets Gezien

16051-pias-bert-visscher-cleanVliegveld Ter Haxel. Nu nog een kleine speler tussen luchthavens als JFK New York en Orly Parijs. Maar de baanverlenging is bijna een feit en de Hema is bereid gevonden de grote rode letters van het dak te halen. Niets staat derhalve een landing van de belangrijke prijsvechters nog in de weg.

Ter Haxel denkt groot! Geef de natuur terug aan het asfalt. Een startbaan met onderweg diverse opstapplaatsen. Uniek in Europa. International Airport Ter Haxel. Nooit meer uit hoeven leggen waar Nederland ligt. Maar dan nu wel aanpakken jongens. Het gerucht gaat dat de eerste Boeing al onderweg is. En geen zorgen. Een beetje verloren kerosine kan echt geen kwaad voor uw moestuin. Borst vooruit en laat de pleuris maar uitbreken. Jezelf nooit sparen. Hij die zichzelf spaart krijgt geen rente. Dat kan meteen op een tegeltje.

Toon – 3 BEST OF DVD’S

In de lente van het jaar 2000 is Toon Hermans van ons heengegaan. Tot zijn laatste dag hield Toon Hermans van het leven. En van de mensen. Van zijn mensen, zijn publiek in wiens harten hij tot op vandaag verder leeft. 17 december 2016 zou Toon honderd geworden zijn. Een dag van weemoed maar vooral van vreugde om de unieke artistieke schat die Toon ons naliet. Als verjaardagsc adeau serveert de Stichting Toon Hermans u drie dvd’s met de allermooiste souvenirs aan de grootste artiest van de twintigste eeuw.

de-grappigste-liedjes de-leukste-toon de-liefste-liedjes

Herman Finkers – Oudejaarsconference 2015

PIA15017 | Herman Finkers Ojc 2015 DIGIPACK.inddHet was Hermans vrouw Hetty die op het idee kwam. ‘Waarom ga je niet een keer de oudejaarsconference doen?’ Zelf had hij er nooit een seconde aan gedacht, en wij ook niet, want wees eerlijk, Herman Finkers en de oudejaarsconference, die twee koppel je niet snel aan elkaar. Na een korte bedenktijd was Finkers’ besluit: ‘De oudejaarsconference en Herman Finkers, daar kan ik me niets bij voorstellen, dus dat wil ik wel eens zien.’

Gili – Driewerf, HoeRa(ar) (3 dvd boxset)

3dvd-2d 3dvd-3dGili is een mentalist, een comedian, een illusionist … ja sommigen zouden hem zelfs een heks noemen. Maar niets is minder waar. Op een schalkse wijze toont hij vriend en vijand dat het allemaal ‘fake’ is. En toch willen sommigen het nog steeds niet geloven.

* Een mentalist is iemand die met behulp van zijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig weet op te wekken. Een mentalist “faket” m.a.w. paranormale gaven…

Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan.  Verwerpelijk? Inderdaad, maar wreed plezant!

Ongelooflijk maar Waar!
Driewerf, HoeRa(ar) verzamelt de 3 vorige zaalshows in 1 BOX
maar voor wie de vorige 2 al had, die laatste nieuwe  CTRL ook apart te verkrijgen.

Gili – Ctrl

ctrl-2d ctrl-3dGili is een mentalist, een comedian, een illusionist … ja sommigen zouden hem zelfs een heks noemen. Maar niets is minder waar. Op een schalkse wijze toont hij vriend en vijand dat het allemaal ‘fake’ is. En toch willen sommigen het nog steeds niet geloven.

* Een mentalist is iemand die met behulp van zijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig weet op te wekken. Een mentalist “faket” m.a.w. paranormale gaven…

Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan.  Verwerpelijk? Inderdaad, maar wreed plezant!

Xander de Rycke – 10 jaar aanstormend talent (4 dvd box)

xanderd_aanstormendtalent_3d_v01_printDe Rycke werd bekend in 2007 door zijn glansrijke overwinning in Comedy Casino Cup – een programma op Canvas – waar hij Philippe Geubels en Iwein Segers achter zich liet.

Zijn eerste avondvullende programma “Uw Zoete 666” ging in première in 2008 en liep tot mei 2010. Op de DVD staat de volledige avondvullende show tot tweemaal toe. Eén versie opgenomen in CC De Werf te Aalst en een gedurfdere versie opgenomen in Cafe The Joker te Antwerpen. Op de dvd extra’s geniet je van cameo’s van een grootsten (en zeker de grappigsten) uit de comedy scene.

Zijn tweede avondvullende voorstelling “Mijn Zwarte Parade” ontving lovende kritiek en was te zien tot halverwege 2012. De DVD werd opgenomen in de Arenbergschouwburg te Antwerpen en kwam uit in oktober 2012.

Zijn derde avondvullende programma “Zijn Derde Show” ging in première in januari 2013 te Eeklo en werd opgenomen in CC De Schakel te Waregem.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan op het podium tourde De Rycke in 2015 en 2016 rond met een “best of” getiteld ’10 jaar bezig, 2 uur grappig’. Een DVD opname en geslaagde tournée verder, werden 10 jaren comedy podia voor Xander (voorlopig) afgesloten met het ’10 jaar Xander De Rycke Ego-Festival’ in het voorjaar 2016.

10 jaar comedy door/met/van Xander, incl. de Best Of Show zijn nu verenigd in 1 box.

Tineke Schouten – Showiesjoo

tineke-showiesjoo21 maart jongstleden vierde de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten haar zilveren jubileum. Op die datum zat deze unieke Nederlandse cabaretière al 25 jaar in het theatervak. In het Jacobi Theater in Utrecht werd Tineke Schouten benoemd tot officier in Orde van Oranje-Nassau.
Al die jaren trekt ze met haar one-woman shows volle zalen. Ze is vooral bekend om haar uitbeelding van de vele typetjes, haar feilloze humor voor de meest alledaagse situaties en de snelste verkledingen ter wereld.

19 november 1999 stond Tineke Schouten met haar show Showiesjoo in het Zaantheater te Zaandam.

Tineke Schouten – S-Miles Kado

tineke-s-miles-kado21 maart jongstleden vierde de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten haar zilveren jubileum. Al jaren trekt ze met haar one-woman shows volle zalen. Ze is vooral bekend om haar uitbeelding van de vele typetjes, haar feilloze humor voor de meest alledaagse situaties en de snelste verkledingen ter wereld.

Sinds 1995 met de show Lach Vegas heeft Tineke Schouten haar shows een grootser en revueachtige opzet gegeven. Dat geldt ook voor de daarop volgende show S-Miles Kado, waarmee Tineke twee seizoenen, van 1997 tot en met 1999, in de Nederlandse theaters stond. Ten tijde van de tweede tournee van deze show, vierde Tineke Schouten in Koninklijk Theater Carré haar 2000ste gespeelde voorstelling.

Tineke Schouten – Top Tien 1 & Top Tien 2

tineke-top-tien-1 tineke-sheet-top-tien-2

Vanaf het seizoen 1983-1984 trekt Tineke met haar shows het land door en is in alle bekende theaters te zien. Sindsdien brengt Tineke elke twee jaar ’n nieuwe voorstelling, waarvoor ze alle teksten zelf schrijft en heeft ze een enorm groot publiek voor zich gewonnen. Dat het publiek haar op handen draagt is gebleken uit het succes van de Top Tien shows. In het seizoen 2002-2003 wordt de tour met 1 jaar verlengd en speelt Tineke in totaal 250 voorstellingen voor uitverkochte zalen.

Hoogte tijd voor ’n serie shows, te beginnen met de theatershow Top Tien 1en Top Tien 2, met hoogtepunten uit de afgelopen 10 jaar. Ze komen allemaal langs: De Snelkassa, de Golfster, Andrea Hazes, Ushi, de Toiletjuffrouw, 06-lijn, Lady Lachebek en nog veel meer.

Tineke Schouten – Spiksplinternieuw

spiksplinternieuw-cover-hrVan Maxima tot voetbalcoach, van Spaanse mama tot Bep in de gevangenis, in Spiksplinternieuw kiest Tineke Schouten onvoorwaardelijk voor de kolder, de uitvergrote lach van lekker vet aangezette typetjes die desalniettemin heel herkenbaar blijven. Ondanks dat ze vooral de lach laat zegevieren zijn er in Spiksplinternieuw ook momenten waarop ze met haar liedjes en gevoelig stemgeluid een moment van ingetogenheid brengt.

Uiteraard wordt de show afgesloten met de populaire artiestenparade waarin Tineke weer op hilarische wijze in de huid kruipt van menig binnen- en buitenlandse artiest. Spiksplinternieuw vormt een vlotte show met een bonte mengeling van sketch, revue, cabaret, conference en typetjes die gepaard gaat met veel verkleedpartijen en decorwisselingen.

Tineke Schouten – Posi-Tien

cover_ts_posi-tien_hrOma Oortjes, de artiestenparade met tal van geparodieerde bekende Nederlanders, de hondenuitlaatdienst in Laren en de Vlaamse paaldanseres die haar 40-jarige jubileum ‘aan de paal’ viert, zijn slechts voorbeelden uit een show met enkel hoogtepunten.

Haar zelf geschreven en geregisseerde avondvullende show Posi-Tien is een gegarandeerde oefening voor de lachspieren. De combinatie van hilarische sketches en prachtige, ontroerende liedjes is wederom het bewijs dat Tineke’s bijzondere talenten. Ze weet zich ondersteund door een fantastische groep artiesten en muzikanten, die samen met Tineke een heerlijke voorstelling neerzetten.

Tineke Schouten – LOL Inclusive

poster-lol-inclusiveIn LOL Inclusive laat vakvrouw Tineke Schouten zien dat het leven één grote all-inclusive reis is, waarbij je van alles op je levenspad cadeau krijgt. Zo krijgen alledaagse gebeurtenissen een bijzondere wending als zowel nieuwe typetjes als klassiekers als Bep Lachebek zich ermee gaan bemoeien. De show staat bo van onnavolgbare parodieën, hillarische sketches en komische persiflages van mening bekende Nederlander.

Zoals we gewend zijn van Tineke Schouten komt ook de artiestenparade weer voorbij. Met invloeden uit vele culturen maakt Tineke daarnaast, samen met haar acht koppige live orkest, een muzikale wereldreis met grappige, prachtige en ontroerende liedjes. Dat zijn de heerlijke rustpunten voor de lachspieren die ook in dit theaterprogramma van Tineke weer flink op de proef worden gesteld.

Tineke Schouten – Moet Niet Gekker Worden!

def-def-artwork-tineke-schouten-moet-niet-gekker-wordenMoet Niet Gekker Worden! was een van Tineke’s meest succesvolle en vooral door het publiek meest gewaardeerde theatershow. Van 2012 tot 2014 was haar 21ste avondvullende programma maar liefst 250 keer te zien in de Nederlandse Theaters. Zoals we van de koninging van de typetjes gewend zijn, voert Tineke tal van kleurrijke karakters als Bep Lachebek, de Puber en niet te vergeten Pluisjes met haar Real Doll op, die u trakteert op bijzondere invalshoeken, zodat u nu eens met een glimlach tegen het leven van alledag aankijkt. In de Artiestenparade zitten een aantal wereldsterren waar menig concertganger zijn vingers bij af zou likken. En natuurlijk ontbreekt Tineke’s multifunctionele live-orkest niet. Moeiteloos volgen zij deze vakvrouw van hilarische sketches naar kleine mooie luisterliedjes. En dat allemaal voor de prijs van 1 dvd: Het Moet Niet Gekker Worden!

Pieter Derks – Zo Goed Als Nieuw

pieterderks-zgan-affichea2-hr-clean“Uitzonderlijk en bewonderenswaardig cabaret”. Zo typeerde de NRC Pieter Derks’ voorstelling Zo Goed Als Nieuw. Vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook, als verrassing voor wie hem alleen als de eerste huiscabaretier van DWDD kent, met mooie liedjes en fantasierijke verhalen. Hij plaatst de wereld in andere verhoudingen. Kijkt vooruit en om zich heen, naar hoe de mens steeds maar weer dingen verzint, besluit ze serieus te nemen, en er ten slotte in gaat geloven. Tot het mis gaat. Het komt allemaal langs in een vlot en vrolijk tempo. De voorstelling is opgenomen op 5 en 6 april 2016 in de Stadsschouwburg van Nijmegen.

Marc de Hond – Scherven Brengen Geluk

marc-de-hond-scherven_cleanHoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, vindt Marc de Hond. Bovendien heeft je rollend voortbewegen ook zo zijn voordelen. Je hebt namelijk het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en hebt altijd de beste plek bij concerten ook al kom je als laatste binnen. Je hoeft nooit te zoeken naar een openingszin (kun je mij even helpen met …?) en vooral denken alle meisjes dat je heel onschuldig bent.
In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor ‘De LULverhalen’ en oogstte hij hiermee lovende kritieken. ‘Scherven brengen geluk’ is zijn eerste soloprogramma. In welk hokje dat precies te plaatsen is, kan Marc nog niet zeggen, maar stand-up comedy zal het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren…
Het nieuwe leven van een optimist, een inspirerend verhaal over kracht, acceptatie en optimisme.

Louise Korthals – Zonder Voorbehoud

louise-korthals-cleanKorthals wilde wat meer ballen laten zien in haar tweede programma Zonder Voorbehoud en dat deed ze! Evenals de landelijke pers, die bijna niet genoeg ballen en sterren leek te hebben om deze voorstelling mee te belonen in hun recensies. Maar liefst drie kranten kenden alle vijf sterren toe, waaronder de Volkskrant: ‘Louise Korthals komt op in een petticoat, met pianist Erik Verwey als een zak aardappelen over haar schouder. Ze zet hem neer achter de piano, klimt op het verhoogde podium in de vorm van een pistool en zet een rock-‘n-roll in om van te watertanden: Wie zijn kop niet durft te stoten, maakt nooit contact. Zo, dat is even binnenkomen. En je denkt, als ze dit niveau weet vast te houden, hebben we een lekkere avond. Dat doet ze, in allerlei standen, in allerlei stemmingen en vaak met nog een extra schepje erbovenop. De Neerlands Hoop-jury, die aankomend talent met toekomstperspectief moet belonen, had het in 2013 zelden zo makkelijk. Een waar talent. Na haar tweede programma kan dat oordeel alleen maar worden onderstreept: Louise Korthals is een megatalent.’ Oftewel: deze vrouw mág u niet missen!

Guido Weijers – V

poster_V“De man met het hoogste grappengemiddelde”, aldus De Pers, is terug. Naast zeven oudejaarsconferences maakte Guido Weijers ook vier solovoorstellingen. Het is dus welgeteld de hoogste tijd voor ‘V’. Dat wordt hard lachen om macht, relaties en geluk. Om onweerstaanbare hilariteit, confronterende humor en intelligente doordenkertjes. Snel, scherp en eerlijk. De spiegel die je wordt voorgehouden was nog nooit zo pijnlijk grappig. Voor iedereen boven de 16 jaar, die tegen een stootje kan. Dat wordt lachen!

Ronald Snijders – One Man Show

93789317ea67adb291aea8e8f1ee5d23Speciaal voor normale mensen presenteert absurdist Ronald Snijders een groots opgezette split personality show. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins, het komt allemaal uit zijn hoofd.
De Volkskrant gaf One Man Show vier sterren: ‘De show staat als een huis en bevat een onophoudelijke stroom leuke (taal)grappen die qua onverwachte wendingen doen denken aan die van Herman Finkers, maar dan gebracht in een Randstedelijk moordtempo.’ Ook Het Parool kende vier sterren toe en oordeelde ‘Hij weet een eigen wereld op te bouwen die prettig schuurt (…) Hij is een illusionist met woorden.’

Jan Jaap van der Wal – Dystopia

Jan Jaap van der Wal - Dystopia_1142x1600Waarom zou je alles minder mooi willen maken? Waarom zou je alles van iedereen willen weten? Waarom zou je beslissingen laten nemen door mensen waar je totaal geen vertrouwen in hebt? Laten we bij elkaar komen, zonder camera’s. STAND UP COMEDY in de poptempels van Nederland. Een spot, een mic en de energie van het moment. JAN JAAP VAN DER WAL is de eerste comedian die de clubs van Nederland bespeelt met DYSTOPIA.

Erik Van Muiswinkel – 4-8-’61

Erik van Muiswinkel - 4-8-61Erik van Muiswinkel zit in 2011 vijftig jaar in Het Vak.
Vijftig jaar onvermoeibaar ademhalen, eten, drinken, slapen, optreden en lezen over sex.

Het grote publiek kent hem sinds 1989 (Ook Dat Nog) van de televisie, maar de cabaretliefhebber weet dat Erik vanaf 1985 onafgebroken langs de Nederlandse theaters reist.

De twaalf jaar met maestro Diederik van Vleuten wisselde hij af met zulke uiteenlopende shows als Ben Hur met De Ploeg, Welkom in mijn Hoofd met de band Omnibuzz, en eind 2010 de hoog gewaardeerde TV-Oudejaarsconference: Gedoog Hoop en Liefde!.

Nu gooit Van Muiswinkel 25 jaar theaterervaring in de strijd voor zijn eerste grote solo-show: 4-8-’61.Daarin bespeelt hij het enige instrument dat hij in al die tijd heeft leren beheersen: een zaal vol mensen.

Op 4 augustus 1961 werden ter weerszijden van de aardbol Barack Obama en Erik van Muiswinkel geboren. Als dat toeval is, zou het wel heel toevallig zijn!

Maar hoe verschillend zou het de twee baby’s vergaan: vijftig jaar later viert Erik ontspannen zijn solo-come back op het Nederlandse cabaretpodium, terwijl Barack nog steeds aanmoddert in de politiek, nu weer als 44ste President van de Verenigde Staten. Hoe oneerlijk is het Blinde Lot?

Begeleid door Omnibuzz, zijn vijfkoppige, twaalf instrumenten tellende band, haalt Van Muiswinkel twee uur lang alles overhoop. Het persoonlijke wordt politiek, politiek wordt theater en theater mag weer ergens over gaan.

Eric van Sauers – Smulpapen

Eric-van-Sauers--liegt&SmulEric van Sauers heeft zich ontwikkeld tot een van de beste, zo niet dé beste, stand-up comedians van Nederland. Bij zijn nieuwe show is het smullen geblazen. En zitten de grootste smulpapen in de zaal.

Ashton Brothers – Treasures

treasuresEen nieuwe show van de Ashton Brothers! Kan het nog sneller, energieker en absurder? Vast en zeker. In de circus- en variété traditie gaan acts van vader op zoon en de schatkamer van de familie Ashton is nog bomvol. Een explosieve cocktail van slapstick, magie, acrobatiek, rock-‘n-roll en variété. Gloednieuwe ideeën maar ook oude familierecepten die door de vier broers nieuw leven worden ingeblazen. Meer dan ooit zoeken Pepijn, Pim, Joost en Friso de grenzen van het theater én hun fysieke mogelijkheden op. Als publiek wordt u getrakteerd op het beste wat de Ashton Brothers te bieden hebben.

Ashton Brothers – Charlatans, a medicine show

charlatansZe verdwenen – geheel in stijl – als bij toverslag van het toneel om na anderhalf jaar op even magische wijze terug te keren in de Nederlandse theaters. De Ashton Brothers
zijn dankzij de wonderbaarlijke genezing van Friso van Vemde weer compleet en tarten opnieuw de wetten van de natuur. Met een adembenemend mengsel van variété,
revue, slapstick, circusacrobatiek en kleinkunst brengen ze een ode aan onsterfelijke charlatans als Houdini, Buffalo Bill en de reizende kwakzalvers in het Wilde Westen. Cowboys, acrobaten en rolstoelen vormen een vanzelfsprekende combinatie in de absurdistische wereld van de Ashton Brothers. Maar het is vooral door hun lef, humor en
muzikaliteit dat deze charlatans u volledig inpakken…

Toon Hermans – Zijn Beste Conferences

PIA16001 | Comedy op Vinyl – Toon Hermans.inddLet op: vinyl!

100 jaar geleden, op 17 december 1916 om precies te zijn, werd Toon Hermans geboren. De bekende Nederlandse cabaretier overleed op 22 april 2000 maar is verre van vergeten. Levend in tekst en muziek. Meester van de Nederlandse taal. Zijn woord was muziek. Zijn muziek sprak boekdelen.

Continue reading

Preuteleute – Analogy

PIA15018 | Comedy op Vinyl – Preuteleute.inddLet op: Vinyl!

Preuteleute ontstond zomer 2002 naar aanleiding van een klein privaat festival in La Roche. Na enkele succesvolle try-outs , kwam het Oostendse cabaret-duo terecht in het prille stand-up comedy circuit van Vlaanderen. Beide mannen, Sebastien Dewaele (zang en gitaar) en Tom Vanrijckeghem (keyboards en zang), confronteerden het publiek met hun niet-tot-de-verbeelding-sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs. Sindsdien zijn ze als Alain en Ook Alain niet meer weg te denken van de Vlaamse podia, met een flink staaltje vuilbekkerij verpakt in ronkende rocknummers, klassiekers en kleinkunst.

Continue reading

Piv Huvluv – Yolo! … en meer

PIA15014 | Comedy op Vinyl - Piv Huvluv v2.inddLet op: Vinyl!

Piv Huvluv was 25 jaar leerkracht; is reeds 20 jaar comedian, muzikant en nu ook sinds 5 jaar acteur! U zag ‘m misschien eerst als commissaris in “Eigen Kweek” maar al 20 jaar speelt hij in alle uithoeken van Vlaanderen – van het kleinste café tot het grootste theater – en bouwt hij gestaag een trouw publiek op. Zijn aanhang drukt hem tegen de borst vanwege zijn herkenbare humor, zijn authentieke en meeslepende vertelstijl met het onmiskenbare
Oostendse accent, zijn onafscheidelijke vinylplatencollectie als soundtrack op de mp1 en zijn talent om zowel jong als oud in te palmen met verhalen die nu eens nostalgisch klinken en dan weer recht uit het leven zijn gegrepen. Altijd ontwapenend en nooit aanstootgevend. Kortom, ongecompliceerde humor voor het allerbreedste publiek.
Deze dubbel-lp is voor de vinylfanaat in Piv een mijlpaal in zijn carrière. Ze bevat een greep uit 3 theatervoorstellingen, namelijk Stand-up 4 Kids (Piv is de enige comedian die “stand-upt” voor kinderen vanaf 8 jaar), Speeltijd ( Piv’s ‘coming of age’-theatershow) en Yolo! (Piv’s recentste theatervoorstelling)

Continue reading

Yora Rienstra – We Maken Er Wat Van

‘We maken er wat van’ is de tweede ‘one woman’ show van Yora Rienstra. Met haar elastische lijf, ijzersterke mimiek, geestige en ontroerende liedjes danst Yora volledig uit de maat. Yora gaat, gewapend met een piano, tegen alle systemen in. In een wereld waarin alles snel en enthousiast moet, legt zij haar hoofd te rusten op de piano en kijkt met een vergrootglas naar kleinmenselijke tragiek. De onbeholpenheid van het leven en daar de grap van inzien, dat kan Yora als geen ander. Gedetailleerd, felrealistisch en met veel humor. En af en toe komt de clown in haar naar boven en laat ze haar elastische lijf spreken in een stille stofzuiger act of bij het eten van een lippenstift.fotoyora

Richard Groenendijk – De adem van de nachtchinees

ubTErdqfIDx5mI7ZjBEX36VtzTZHilarische verhalen, uitgesproken personages, sterke improvisaties en scherpe oneliners. ‘De adem van de nachtchinees’ is een enerverende trip door de belevingswereld van een bevlogen jongen. Een trip die meestal diep in de nacht eindigt in het ontnuchterende tl-licht van een louche chinees eethuis. Groenendijk ontving lovende reacties van pers en publiek voor dit programma.

Richard Groenendijk – Na de Westrijd

1002004011024003Het is weinigen gegeven de toeschouwer zó bij de hand te nemen’, schreef het Algemeen Dagblad over podiumdier Richard Groenendijk. Daarmee is niks teveel gezegd. Vanaf de eerste minuut neemt hij je mee in zijn wereld van absurde situaties en bizarre personages. Groenendijk is snel, adrem, komisch, ontroerend en ontwapenend.

‘Na de wedstrijd’ is een geweldige theatershow. Een programma over winst en verlies, opgeven of doorgaan, punten pakken en gemiste kansen.

Micha Wertheim – Micha Wertheim Voor Je Het Weet

309-95824-Micha Wertheim Affichebeeld met tekstMicha Wertheim grossiert in slimme grappen en aarzelt niet zijn publiek met dubbele bodems in verwarring te brengen. Wie een moraal wil, mag daar zelf naar op zoek gaan, want als Wertheim ergens een hekel aan heeft dan zijn het voorgekookte meningen.

Micha Wertheim Voor Je Het Weet is al weer de zesde voorstelling van deze tegendraadse theatermaker. Waar die voorstelling over gaat is bij deze voorstelling minder belangrijk dan ooit.

Het antwoord is altijd minder spannend dan de vraag. Als je nog niet weet waar je uit zal komen, is alles mogelijk. Dus waarom verklappen waar de voorstelling over gaat? Voor je het weet heb je de kaartjes in huis, voor je het weet zit je in de zaal, voor je het weet is het begonnen en voor je het weet is het weer voorbij.

Geniet van de onzekerheid, want laten we wel wezen, als je het eenmaal weet, slaat de verveling toe. Daarom: Micha Wertheim Voor Je Het Weet.

Martijn Koning – Sint &Nieuw

354-121401-Martijn Koning - affichebeeld Sint en Nieuw“Hilarisch en absurd. Rauw en brutaal. Bovenop de actualiteit en politiek volkomen incorrect. Op verzoek van VARA-BNN speelde Martijn Koning in 2014 de Conference ‘Sint & Nieuw’. Een soort Oudejaarsconference, maar dan net even anders. Martijn blikte terug op het jaar 2014, met de nodige aandacht voor De Sint en zijn veelbesproken Pieten.”

Lenette van Dongen – Roedel

template_DVD-inlay_softbox_standard_BL1426

template_DVD-inlay_softbox_standard_BL1426

Roedel is een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in
bange dagen. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel
leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen.
Lenette van Dongen: “Ik lig opgerold in de hondenmand. Mijn hond zit
op de bank en krabt zich achter de oren. Zodra zij blaft, zal ik blij
opspringen en doen wat mijn roedelleider zegt. Iets is hier niet
goed gegaan.”
Hoe geef je leiding aan de lastigste persoon in de wereld,
namelijk jezelf?
Hoe ga je om met verlangens en gevoelens, eenzaamheid,
dromen en jaloezie? Hou je jezelf groot, of omarm je
de onverschilligheid?

Johan Goossens – Leer mij de mensen kennen

Cover DVD Johan Goossens“Het is zijn derde show. Hoog tijd om ze te leren kennen. De mensen. En Johan Goossens doet echt zijn best. Zo solliciteerde hij bij een ROC. Of hij ervaring had, vroeg de directeur. Nee. Een diploma dan? Ook niet. Mooi. Of hij de volgende dag kon beginnen. Zo leer je de mensen kennen. Een jaar lang gaat Johan door poortjes naar zijn werk. Van de jongeren die hij lesgeeft, heeft de helft een taakstraf. En de rest een enkelband. Boeken? Nooit van gehoord. Niemand een pen op zak. Wel een pistool. En Johan? Johan mag de jeugd ’t kofschip uitleggen… Leer hem de mensen kennen. Ondertussen leren steeds meer mensen hém kennen. De winnaar van de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Cabaret Festival. ‘Soft, innemend en snoeihard,’ volgens het Dagblad van het Noorden. ‘In de liedteksten toont Goossens zich een meester,’ aldus de Volkskrant. Ken je hem nog niet? Hoog tijd! “

Jochem Myjer – Even Geduld AUB

UnknownJochem Myjers vijfde show Even Geduld Aub! is na vier uitverkochte theaterseizoenen nu op dvd te bekijken. Halverwege de try-outs in 2011 werd er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De bij jong en oud geliefde komiek onderging een zware operatie en bestormde na een jaar opnieuw het podium. Met een spectaculair toneelbeeld en lovende recensies is Even Geduld Aub! een must-see voor alle fans.

Jasper van Kuijk – Schoon Schip

Jasper-van-Kuijk---Schoon-Schip---PackshotGeëngageerd noemden ze hem naar aanleiding van zijn prijswinnende debuut. Tsja. Jasper van Kuijk wás inderdaad een principieel mannetje, maar in Schoon Schip kent hij geen moraal meer. Principes zijn prima, maar niet als je daar ook echt aan vasthoudt.
In zijn tweede voorstelling voert Van Kuijk een zakenman op die zijn louche zaakjes goed op orde heeft en toch stopt. Moet stoppen. Het leven van Van Kuijk en van de principeloze zakenman blijken op buitengewoon spannende wijze verweven. Het resultaat is een verhaal waarin venijn en vermaak elkaar in hoog tempo afwisselen, doorspekt met fijne liedjes om in te schuilen.

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010, een zeer sterke editie van Nederlands oudste en grootste cabaretfestival. ‘t Kan Nie Op, zijn eerste avondvullende programma, oogstte veel waardering en werd in 2013 uitgezonden op NPO3. Het NRC omschreef Van Kuijk als ‘een getalenteerde doordenker met een slim soort gramstorigheid’. In 2014 ontving Van
Kuijk het Stijgend Applaus Stipendium voor de ontwikkeling van cabarettalent.

Jacques Vermeire – Zaalshow I

1Jacques op zijn best! Deze shows samen met Luc Verschueren zijn legendarisch en hilarisch om naar te kijken. Pure nostalgie!

Jacques Vermeire – 5 Voor 12

img-150416144802-00015 VOOR 12, DE NIEUWE ZAALSHOW

Jacques Vermeire terug in het theater?! Amaai! Na 17 jaar afwezigheid in zalen. Het werd tijd. Het is 5 voor 12. Wat heeft die man allemaal niet meegemaakt, intussentijd?! Stof genoeg voor een volledig nieuwe zaalshow: 5 voor 12.

Het is 5 voor 12. Zeggen ze wel eens. Welja.
Jacques Vermeire sprak in 2009 al een eerste keer over een nieuwe zaalshow. In oktober 2012 –na vrolijk oponthoud in films, tv-reeksen en musicals van de K3’tjes, na fijn vertier op dansvloeren en in tv-studio’s alom – werd het dus hoog tijd. Jacques voegde de daad bij het woord. Die nieuwe zaalshow kwam er, en is er nog altijd, voorlopig al bevestigd tot het voorjaar 2014.

En nu dan ook ‘eindelijk’ verkrijgbaar, met meer dan twee uren vintage comedy opgenomen op 27 en 28 november 2012 in het Concertgebouw in Brugge.

Dolf Jansen – Als Ik het niet doe…

Dolf_Jansen_Als ik het niet doe_A2.indd“Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Dolf is in deze Voorjaarsvoorstelling als vanouds actueel, ad rem en op zoek naar de feiten. Dolf stelt vragen, spoort aan tot nadenken en blinkt uit in wikken en wegen. Een frisse, warme voorstelling met anekdotes die je om de oren schieten, en met zinnen die je bijblijven. Over kennis, plastic waterflesjes, communicatie, politiek, juniorenvoetbal, emancipatie, duurzaamheid, kastanjebomen en de welvaart om ons heen. Dolf zoekt ingrediënten voor een betere wereld, en stelt ook jou de vraag: wat kan je zelf doen om de wereld een beetje beter te maken? “

Daniël Arends – Zachte Heelmeester

CT 2003 Poster_A0 2.indd“De zachte heelmeester is het baanbrekende programma van Daniël Arends. Winnaar Cameretten 2006, voor zijn vorige twee shows genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Grappig, innemend en expressief, maar ook onpeilbaar, scherp en verwarrend. Daniël wordt alom – in de wandelgangen en daarbuiten – beschouwd als De Grote Belofte, dan wel Het Aanstormende Talent. Op punt van doorbreken dus. Komt dat zien! “

Claudia de Breij – Teerling

Virtual Printer bv“Claudia de Breij toerde met haar zevende avondvullende voorstelling Teerling van 2013 tot 2015 door Nederland. De laatste voorstellingen, op 27 en 28 november in Theater Chassé te Breda, werden opgenomen voor de DVD en TV.”

Paul de Leeuw – Ik Ben Rustig

PIA14017 | Paul de Leeuw - Ik ben rustig INLAY.indd

Na een succesvolle theatertour ‘Ik ben rustig’ door Nederland en Vlaanderen, wordt de laatste appeltaart live gebakken voor de televisie in de keuken van Paul de Leeuw. En we krijgen een inkijkje in zijn privéleven. Seksuele voorlichting, de dood van de Poes Tom, de all inclusive waanzin van een Oostenrijks ski-oord en wat te doen als je vandaag doodgaat; zorgen voor 1,5 uur hilarische en bij vlagen ontroerende ontboezemingen waarbij ook de mooie liedjes niet mogen ontbreken.

 

Continue reading

René van Meurs – Voor de storm

Adobe Photoshop PDFRené van Meurs maakt debuut met ongeëvenaarde hoeveelheid grappen, scherpe observaties, timing en flinke dosis zelfreflectie.

Met een gedeelte uit zijn programma Voor de storm won René van Meurs overtuigend zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten (2012). Zijn ervaring deed hij op als lid van het toonaangevende comedy collectief Comedytrain. René schrijft voor verschillende radio- en televisieprogramma’s. In Voor de storm, zijn debuutprogramma, stapt René het podium op met een goed verhaal, scherpe observaties en een ongeëvenaarde hoeveelheid grappen. De originaliteit, timing en zelfreflectie van deze ‘oranje gast’ worden in de pers geroemd.

7 DVD comedy box – De bende van Bevergem

bevergem_7dvdbox_2Dbevergem_7dvdbox_3D

 

 

 

 

 

 

 

Nu verzameld in 1 7DVD box “De Bende Van Bevergem”
De comedy shows
Stand up en cabaret verenigd:
* Freddy De Vadder – In den beginne
* Piet De Praitere – NIEUWE DVD – Gekapt
* Ter Bescherming van de Jeugd – Het Beste Van
* Han solo – Multikul
* Preuteleute – Un-Butt-Plugged
* David Galle – D
* Gunter Lamoot – Rauwe Kloten

 

In de topserie van het najaar “Bevergem “ spelen ze respectievelijk Freddy, Claude, Kurt, Lozenzo, Kenny, Roste Thierry en Roste Stefan. Op een comedy-podium treden ze al jaren naar buiten als Freddy De Vadder, Piet De Praitere, Dries Heyneman – samen met Tim Goditiabois “Ter bescherming van de jeugd”, Han solo, Sebastien Dewaele uit Preuteleute, David Galle en Gunter Lamoot.
Tijd dus om die nieuwe lading fans (her)op te voeden met een kijk op hun ware aard, hun échte job, hun passie, hun beroep: COMEDY in al zijn vormen.
Uren kijkgenot!

Bevergem

bevergem_o-card_def.indd

bevergem cd 3d

 

 

 

 

 

 

 

De meest ‘hyperrealistische’ fictiereeks ooit over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners? Gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Bevergem, op zekere dag neemt stand-up comedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe.

De Bevergemnaars zijn  gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock&roll-figuur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn.

Ieder van hen neemt buitenstaander Freddy in vertrouwen en daarbij komen allerlei klein burgerlijke intriges aan de oppervlakte tussen enerzijds luidruchtige alfamannetjes (en vrouwtjes) en anderzijds brave, onhandige underdogs.

In de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar Freddy slaat alle heisa gade en blijft ten allen tijde de onbewogen beweger.

Met: Bart Vanneste, Han Coucke (Han solo), Freddy De Vadder (Bart Vanneste), Wannes Capelle, Maaike Cafmeyer, Piet de Praitere &Wim Willaert.

Ann Helena Kenis – Lof Der Zotheid

cd_opdruk_2Je kent Ann Helena Kenis meer dan waarschijnlijk als de doldwaze ‘Kringloopvrouw’ uit Belgium’s Got Talent eerder dit jaar op tv. Daar overtuigde ze alvast jury en publiek met haar ultieme feel-good cabaret.

De is een  echte spring in’t veld die tijdens haar vorige leven in de banksector tot vaststelling kwam dat ze iets miste: een podium. Sindsdien haalde ze die schade meer dan in en zo won ze onlangs het Cabaret Concours Vlaanderen én het Parkstad Cabaret Festival.

Geniet van deze knotsgekke cabaret-voorstelling waarin absurditeit en gênant herkenbare situaties worden overgoten met een muzikaal sausje.

Ann Helena stelt prangende vragen:
‘U bent getrouwd, gescheiden of heeft plannen in die richting?’ ‘Wat is het ‘geluk’ en ‘waar is het te koop?’ maar geeft ook verlossend grappige antwoorden.

Ze zal je al kietelend redden, maar het kan een beetje schuren. Bonus: alle gekheid op een muzikaal stokje!

Toon Hermans – One Man Shows 1958-1997

Toon Hermans - One Man Shows 1958 - 1997Toon Hermans was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond in een One man show. Later zouden velen zijn voorbeeld volgen. Hij bracht luchtige troostrijke liedjes en absolute onzin die de mensen onvergetelijk lieten lachen. Hierbij sprak hij rechtstreeks tot de harten van de mensen, in alle lagen van de bevolking en alle uithoeken van het land. Toon Hermans werd Nederlands populairste artiest, die verlaten straten veroorzaakte wanneer zijn shows in de huiskamers werden vertoond.

Deze heruitgave van de 11-delige box bevat alle 11 one man shows. Meer dan 26 uur materiaal. Ondertiteld voor doven en slechthorenden.

William Boeva – Megalomaan

william boeva - megalomaan_1william boeva - megalomaan 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker om er vervolgens keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker om er vervolgens keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Hij kreeg intensieve coaching van Han ‘Solo’ Coucke –regisseur van o.a. Philippe Geubels. Samen schreven & schaafden ze aan Boeva’s materiaal tot enkel het beste goed genoeg was voor een allereerste avondvullende comedyshow met alles erop en eraan.

Als een ware stand-upper geeft William Boeva in Megalomaan zijn eigen klare kijk op de wereld. Hilarisch in zijn bevindingen én messcherp voor zowel de aanstarende medemens als zichzelf. Met een mond groter dan ’s mans gestalte wil hij de mensen zijn soort leren kennen. Want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…

Veerle Malschaert – Eco-diva

veerle malschaert - ecodiva 2D

veerle malschaert - ecodiva

 

 

 

 

 

 

 

 

Veerle Malschaert heeft de voorbije jaren haar sporen verdiend in het comedy- en theaterland­schap. Na jaren ervaring als actrice in theater en televisie, als comédienne in cabaretgroepjes en 2 avondvullende onewoman comedyshows, met lovende reacties van zowel publiek als pers, is het tijd voor een 3de avondvullende onewoman comedyshow: EcoDiva!

We kunnen er niet meer omheen. De wereld draait door en wij ook. Dus Veerle Malschaert wil een voorbeeld stellen! Misschien niet het allerbeste voorbeeld, maar wel het leukste.

Een voorbeeld voor haar kinderen, haar buren, haar 3456 facebook-vrienden, die andere 7 miljard mensen en zelfs helemaal speciaal voor u!

Als slachtoffer van de consumptie-maat­schappij recycleert EcoVeerle alles gaande van haar stofzuiger tot haar ex-partner. Deze self-made woman is persoonlijk en am­bachtelijk. Ze is biologisch afbreekbaar én duurzaam. Ze leeft actief en rookt graag passief. Ze gaat back to basics, maar wel online en op naaldhakken. Ze steekt meer rock en rol in de biobitch en meer humor in de soyaseut. Ze stopt de diva in de eco en de eco in de diva! In deze show zal Veerle vertellend, zingend, dansend, vallend, opstaand, grappend, grie­nend, grollend, gierend de wereld redden! Samen met ù! Uw gelukshormoon zal aanzienlijk groeien tijdens deze feelgood-experience.

Na deze show:
zal u nooit meer dezelfde zijn.
zal u een beter mens zijn.
en zal u nòg langer en nòg gelukkiger leven!
Voor iedereen die niet meer weet van welk hout een pijl gemaakt,
EcoDiva will save your soul!

Piet de Praitere – Gekapt

piet de praitere - gekaptpiet de praitere - gekapt 3D

 

 

 

 

 

 

 

11 mei was de dag. Toen werd een deel van mijn werk vereeuwigd op DVD. Een Digital Verstatile Disc. Vertaald betekend dat zoveel als, Digitale Veelzijdige Schijf. Of nog vrijer vertaald, Piet De Praitere Veelzijdig en nu ook Digitaal.In ‘GEKAPT’ krijg je een bloemlezing uit mijn laatste drie zaalshows die, bijeengebracht, een perfect en mooi in balans verhaal vormen.

Of had U iets anders verwacht?

David Galle – Overleven in de chaos

dvd_galle_inlay.inddsleeve.indd

 

 

 

 

 

 

 

Chaos. Het leven is er vol van. In onze kop is het chaos. In uw kast en uw garage. U moet dringend eens orde scheppen in die warboel. Maar de agenda zit ook al vol.Structuur, dat hebben we nodig. Een oplossing. En David Galle heeft de oplossing. Heeft hij dan structuur? Neen, hij is zelf ook een groot warhoofd, dus hij kan er wel over meespreken. En misschien kunnen jullie samen wat opruimen.

In z’n tweede avondvullende show gaat David op zoek naar de oorzaak en de oplossingen voor de chaos die ons omringt. Geniet tijdens de drukte van de Gentse Feesten van deze verhelderende voorstelling.

David Galle is al en hele tijd actief als comedian in kleine en grote zalen in heel het land. Hij won in 2009 de comedy casino cup op Canvas. Hij tourde daarna met z’n eerste show ‘D’ door Vlaanderen en was te zien als vaste teamkapitein in het VRT programma De Kazakkendraaiers

Raf Coppens – 25×25 jaar Raf Coppens

dvdopmaken_packshot_frontDe grote come-back show van Raf Coppens. En wat voor één. Hij staat er terug: scherp, gevat, ongehoord grappig.

Raf Coppens is terug waar hij begon: tussen de mensen. Grappen over de actualiteit en het dagelijkse leven. Kort op de bal en licht bijtend. Het leven zoals het is, recht in uw gezicht gegooid. Opgejaagd door de moderne tijd. Geen andere komiek doet beter.

Uitverkochte theaters, eindejaarsshows op VTM, Museeuwmoppen, veel te kleine pyjama, Gala van de Gouden schoen, 15 volavondtournees, 2 verkiezings- shows, winnaar Humo’s Comedy Cup 99, >2000 optredens, Humorologie ’96, enigste Belg ooit in The Comedy Store, Humo’s Rock rally ’92, Koning Voetbal, leraar wiskunde, tekstschrijver Jacques Vermeire, Bonjour Micro, 150 imitaties, columns in Het Nieuwsblad, Comedy Casino, De Raadkamer, komiek bij Sportstories, tot vandaag ook de enigste komiek zonder eigen DVD.

Verdient dat een feestje of niet?

An Nelissen – Mannenmonoloog

An Nelissen - MannenMonoloogAn Nelissen - MannenMonoloo_3D

 

 

 

 

 

 

 

Binnen 5 miljoen jaar zijn mannen helemaal uitgestorven! Daarom doet An Nelissen in haar 10de soloproductie een warme oproep om de man te redden.

Want wat zouden we doen als mannen niet zouden bestaan? Of wat zouden we niet doen, als er geen mannen meer zijn? Ja, mannen: het is zover, een feministe neemt het voor jullie op. Dat we dat nog mogen meemaken!

Deze show is een registratie van één van die heerlijke avonden, in een volle Arenbergschouwburg.

Met haar spraakmakende “Vaginamonologen”, “Menopauzemonoloog” en “Moedermonoloog” lokte An tienduizenden toeschouwers naar de zalen en deed ze de mensen lachen met taboe-onderwerpen en situaties. Dankzij herkenbare en persoonlijke verhalen slaagt zij er in om een verrassende kijk op het leven te bieden.

joost van Hyfte – Gastroseksueel

Joost Van Hyfte - GastroSeksueel

Joost Van Hyfte - GastroSeksueel 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

“De liefde van de man gaat door de maag”. De uitdrukking gaat al generaties mee tot ieders tevredenheid. Helaas bestaat ze enkel nog in vage herinneringen. De gouden tijden zijn voorbij.

Het begon fout te lopen in 1949 met de invoering van het vrouwenstemrecht, de uitvinding van de pil, de “baas in eigen buik”-beweging, Flair, VIJF en Maggie De Block. De feiten zijn wat ze zijn. Anno 2014 gaat de liefde van de vrouw door de maag en moet de man zich daar naar schikken. De eens zo trotse jager staat vandaag achter het fornuis om zijn

liefde te bewijzen. De brede neusgaten — die een mammoet kunnen ruiken op 10 kilometer afstand — vergelijken vandaag fijne kruiden en de versheid van Provençaalse cavaillon. De man is een krijgsgevangene in keukenschort, verslagen in de oorlog der seksen.

Maar het verzet smeult… Eén man komt op voor zijn lotgenoten. Joost Van Hyfte!

In een wervelende comedy-show leert Joost Van Hyfte de moderne man alles wat hij moet weten omzich een weg tussen haar lakens te koken en haar te laten zitten met de afwas.

There’s a new man in town!
Met de charmante introductie door Wendy Van Wanten (in person)

Steven Mahieu – Maniak

maniak_2dsteven mahieu - maniak 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

2e dvd van Steven Mahieu

“Ik wíl de beste zijn,
ik ga niet ontgoochelen,
ik verwaarloos alles wat ik heb,
geen idee of ik het nog ben,
misschien word ik gek van de druk die ik mezelf opleg,
maar geen probleem,
we zijn allemaal zot aan het worden,
de hele wereld zit aan de pillen maar de koopkracht blijft gelijk. Leve Prozac!”

“Maniak” is de tweede avondvullende voorstelling van comedian Steven Mahieu.

Nigel Williams – Beken(d)t

NigelWilliams_2nigel williams - bekendt 3d-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb ‘Nigel Williams beken(d)t’, mijn zesde zaalshow, opgenomen in de kelder van boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Waarom?

Omdat echte stand-upcomedy leuker is in een intieme sfeer en zo kan jij vanuit jouw luie zetel thuis doen alsof je moeite hebt gedaan om naar een live optreden te gaan. Trouwens, het werd in deze verzuurde maatschappij op drift, beter geacht om de liveshow in een verborgen kelder te spelen. Anders hadden we uit veiligheidsoverwegingen zeker para’s moeten optrommelen om me te bewaken terwijl ik mijn versie van de waarheid aan het verkondingen was (zonder cartoons uiteraard).

‘Beken(d)t’ is een rant vanuit de onderbuik, een blik in mijn hoofd waar gedachten razen, meningen groeien, stemmen om ter luidst roepen en waar het geweten knaagt: van de eenzaamheid van een ziekenhuiskamer tot de overblijfselen van de Berlijnse muur, van semi BV-schap tot de marteling van onze consumptiemaatschappij, van het misbruik van pijnstillers tot het zichzelf te ernstig nemen, van zwartgeschminkte politici tot het redden van het milieu.

Bedankt dat je deze show koopt / bekijkt (of steelt). Ik wens je er een dik uur genot mee.

Piv Huvluv – Yolo

PivHuvluv_Mockup_20150617_V01bPivHuvluv_Mockup3D_20150617_V01b

 

 

 

 

 

 

 

 

2e dvd van Piv Huvluv
YOLO, Wikipedia: een populaire afkorting voor “you only live once”

Het mag vreemd klinken, maar af en toe denkt ook Piv Huvluv na over het leven. Het leven van de eendagsvlieg is dan ook dé inspiratiebron voor Yolo. In Yolo, Piv’s 5e avondvullende voorstelling, confronteert hij zichzelf en het publiek met de miezerige eindigheid van ons bestaan. Hij probeert aan te sturen op een minimale portie zingeving zonder al te grote doelen voor ogen te hebben. Met trefzekere eenvoud en op een innemende manier, want Piv blijft natuurlijk wel Piv.

Vanzelfsprekend zijn de onmisbare ingrediënten van Pivs humorcocktail nadrukkelijk aanwezig in Yolo!: persoonsgebonden verhalen, herkenbare situaties, nostalgie, een karrenvracht vinylplaten als soundtrack en een hoop luchtige flauwekul en onzin als toemaatje.

Han Solo – Bedankt

HANSOLO_BEDANKT_POSTER_20150814_V02SPcheckhan solo bedankt - 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

Han Coucke mat zich enkele jaren geleden het alterego Han solo aan, waarmee hij zich profileerde als de eerste extreem-rechtse komiek van Vlaanderen (een titel die je met een serieuze korrel zout moest nemen).

Met zijn shows “Racist” en “Multikul” stond hij op de barricades, ging hij zijn volk voor, reikte hij oplossingen aan de verziekte politiek en bracht hij komisch heil om de gemoederen te bedaren…

Moet Han solo daarvoor bedankt worden? In principe niet. Maar hij zou het wel appreciëren…

In “Han solo bedankt!” krijgt het publiek de ultieme kans om Han solo te bedanken voor zijn jarenlange maatschappelijke inzet. In een decor waar de ‘Merci’ van afdruipt, krijgen we tonnen dubbele bodems, kilometers diepgang en een nog luider roepende Han Solo, alleen zo kan hij werken aan een betere wereld.

Xander de Rycke – 10 jaar bezig, 2 uur grappig

936xander de rycke - 10 jaar bezig 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

De trilogie is ten einde. De voorstellingen zijn gespeeld en het stof is gaan liggen. Tijd om tezamen terug te blikken op de favoriete stukken uit ‘Uw Zoete 666’, ‘Mijn Zwarte Parade’ en ‘Zijn Derde Show’.

Deze ‘Best of’ voorstelling van Xander De Rycke iseen viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur en een instapmodel voor nieuwe fans die Xander De Rycke nog maar onlangs mochten ontdekken.

‘Het zal spannend zijn om mijn eerste stukken comedy weer vanonder het stof te halen en er met vernieuwde blik en enkele jaren ervaring naar te kijken.’ Youtube en sociale media dragen bij tot de verspreiding van comedy, maar maak de klassiekers nog éénmaal mee. De lange cocktail van zijn beste grappen wordt echter uitgebreid met meer dan 45 minuten nieuw materiaal. U heeft de vorige shows gemist? Dit is uw kans. Waar wacht u op? Van de beste passages heeft hij nu een zeer geslaagde remix gemaakt, met geactualiseerd materiaal en een volwassen terugblik op zijn tienjarige carrière. Veel meer dan een greatest hits is deze voorstelling een openhartige biopic, met grappige commentaar van de artiest zelf.

Mooi om te zien hoe deze man op het podium geheel complexloos volwassen is geworden, vestimentair, in zijn gedrag en bewegingen (met de allure van Amerikaanse topcomedians) en inhoudelijk, zonder zijn eigen denk- en leefwereld te verloochenen en zich te laten verleiden tot opportunistische grappen over de actualiteit.

 

Hans Teeuwen – Popstukken

Packshot high resHans Teeuwen is terug. Met zijn band. Met Nederlandstalige nummers.

Na jaren podia onveilig gemaakt te hebben met zijn absurde comedy, brengt de Koning van de Lach nu al een tijdje het beste van zichzelf als frontman van zijn band Hans Teeuwen & The Painkillers. Waar zijn vorig album een duidelijke stap richting croonerige jazz was, beloven zijn nieuwe plaat en tournee dit najaar een terugkeer naar zijn Nederlandstalige roots en brede muzieksmaak.

Na de zomer betreedt Hans Teeuwen namelijk de planken van de Nederlandse en Belgische clubs met ‘Popstukken’. Dit eerste Nederlandstalige album komt uit op 28 augustus. Opnieuw geflankeerd door The Painkillers met topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. De naam ‘Popstukken’ verklapt het al: geen jazz deze keer maar met titels als ‘Poppendokter Bob’, ‘Bloedbad.nl’, ‘Doe het nou’ en ‘Bang’ een kijkje in Teeuwens wereld, diversiteit en absurde brein, volledig in zijn moedertaal. Dat belooft wat. En lekker dat het klinkt en swingt!

Wim Helsen – Spijtig, Spijtig, Spijtig

Unknown

Toch spijtig van al dat geweld en van de Euro
en dat de economie achteruitgaat.
Spijtig ook van de bankencrisis
en dat er nog altijd mensen criminele feiten plegen om allerhande redenen
zoals bijvoorbeeld slecht karakter.
Maar ook spijtig van dat religieus extremisme met al zijn ontploffingen en afgunst
en van politiek extremisme
en van dictators en verdrukking
En nu ik eraan denk:
spijtig eigenlijk dat politiekers zoveel met politiek bezig zijn
in plaats van met ons …..
Continue reading

Veldhuis & Kemper – Onder De Douche

V&K-Onderdedouche-A5voorTien jaar na de monsterhit ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’ zijn Veldhuis & Kemper vooral blij zichzelf te zijn. Na zes succesvolle programma’s vol relatieproblemen, kinderperikelen, onduidelijke rolpatronen en geluksstress vonden Remco & Richard het dan ook hoop tijd om een keer het podium op te gaan als… Remco & Richard! Met een liedjesprogramma dit keer. In ‘Onder de douche’ zingen de mannen een dwarsdoorsnede van hun uitgebreide muzikale oeuvre. Onder begeleiding van meesterlijke muzikanten komen zo de leukste, mooiste, grootste en kleinste liedjes voorbij. En er wordt verteld. Wat een avond Veldhuis & Kemper is natuurlijk niet compleet als er niet gesproken, getwijfeld en veel gelachen wordt. Oftewel, een warme douche van sterke teksten en heerlijk schuimende liedjes.

Pieter Derks – Van Nature

Pieter Derks van Nature

Scherp met een glimlach, razend actueel en met prachtig geboetseerde liedjes. Zo zou Pieter Derks zijn eigen programma omschrijven – ware het niet dat hij ook nog eens bescheiden is. In zijn vierde programma Van Nature gaat hij met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt, en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd gaat het vooral over al het nieuws dat Pieter te pakken kan krijgen

 

 

 

Continue reading

Henry van Loon – Electropis

CT 2007 Electropis_Poster_A2.indd

In zijn eerste voorstelling was het Henry slechts te doen om het entertainen van zijn publiek en niet meer dan dat. In Electropis heeft hij het over wezenlijke dingen: over zijn generatie Y, materialisme, angst, liefde en lekkere wijven. Is deze voorstelling heftig? Ja. Grappig? Dat zeker. En gaat het echt over eerder genoemde thema’s? Waarschijnlijk niet.

 

 

 

Continue reading

Droog Brood – Toppers In De Mist

Affiche Toppers jpgIn september 2013 was het precies 12½ jaar geleden dat Bas Hoeflaak en Peter van de Witte onder de naam Droog Brood hun eerste avondvullende theatershow ‘Teer’ lanceerden. Fantastisch nieuws natuurlijk want dat betekent dat er een feest op poten mag worden gezet. En feesten zijn leuk, zeker in sombere tijden. Daarom komt er een onvervalste jubileumshow waar de theatervonken met ongekende atoomkracht vanaf zullen gaan vliegen. Het allerbeste uit zes theaterprogramma’s zal verzameld worden en tot een magnifieke en klassieke theateravond worden gesmeed. Inclusief pauze en showtrap. Het wordt leuk. Voor de heren van Droog Brood – die eindelijk een aanleiding hebben gevonden om dierbare scènes nog éénmaal te mogen opvoeren (er is sprake van jeukende vingers) – maar uiteraard ook voor het publiek dat een avond van hilarische hoogtepunten voorgeschoteld zal krijgen en zich zal kunnen laten onderdompelen in een warme sfeer van zoete melancholie. Kortom: de lange vingers zijn gekocht, de Smurfen zijn gebeld en Soekeloekie heeft zijn spreekwoordelijke neus uit het vet gehaald om deze veelvuldig om de hoek te gaan steken. Yes! (Ja!)

Continue reading

Youp van ‘t Hek – Wat Is De Vraag

WidV.dvd-voorkant_def.inddYoup verzorgt in 2014 weer een Oudejaarsconference. Het wordt de achtste keer dat Van ‘t Hek de Oudejaarsconference maakt. De eerste keer was in 1989 en de laatste keer in 2011. “Wat was de vraag?” Zo eindigt een mevrouw een lang en onsamenhangend betoog in een televisieprogramma waar ze te gast is. De beide presentatoren hebben geen idee wat ze haar een paar minuten eerder gevraagd hebben. Eigenlijk doet het er ook niet meer toe. Ook het publiek lijkt er niet echt van wakker te liggen. Niemand is in de war van het gênante moment. De volgende gast babbelt er al weer vrolijk op los. ‘Wat is de vraag?’ Dat is de titel van de oudejaarsconference waarin Youp 2014 nog eens op zijn geheel eigen wijze met ons doorneemt. En of daar om te lachen valt? Ja! Of vroeg u dat niet? Dat is in elk geval wel het antwoord!

Continue reading

Dolf Jansen – Topvorm

Untitled-2

Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen – rasartiest, mooiprater, nadenker, dichtregelaar, hoofd afdeling Ad rem van de gemeente Ouderamstel – zijn 50e verjaardag nadert. In de zomer van 2013. Nu is zijn streven dit: nog een keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. Die zoektocht, langs masseurs met handen groter dan zijn hoofd, therapeuten anderszins, knijpers krakers knoeiers, van helemaal mindfull naar full body experience, levert een fascinerende voorstelling op over de man en zijn grenzen. En de TOPVORM die nog in hem blijkt te huizen. Wellicht… Verhalen, improvisatie, hilariteit tot voorbij het balkon, poezie, audiofragmenten van pijn en genot en een rusthartslag van 38. Cabaret! Theater! Heel heel diep gaan!! Kortom: Dolf Jansen in TOPVORM!

Continue reading

Thomas van Luyn – Smaakvol Avondje Uit

thomas-A2.inddVoor het eerst in acht jaar staat Thomas van Luyn weer solo in het theater. Tussen de glamour van zijn TV-werk en de mufheid van zijn Volkskrant-columns, mag hij even vrij ademhalen in de toverwereld van zijn podium. Een wereld die aaneenhangt van onzin en muziek. Laat u niet van de wijs brengen: ook al heeft de De Volkskrant het over “”kunstige dwarsverbindingen, luchtige verbale staketsels die hij vervolgens volhangt met theatrale toverballen, poëtische frivoliteiten en muzikale verrassingspakketjes”” het zijn gewoon grapjes en liedjes. En waar ze schrijven dat hij “”Geniale clown en verteller”” is, bedoelen ze gewoon een malle eppie. Aangezien hij helemaal alleen op het podium staat, zou hij het erg waarderen als er publiek komt, dat scheelt een stuk. Welkom in de wonderlijke wereld van Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit.

Continue reading

Van der Laan en Woe – Buut Vrij

DVD-Buutvrij high res

Van der Laan & Woe zijn gekomen om te blijven. Bekend van de Oudejaarsconferences met o.a. Erik van Muiswinkel, het satirische tv-programma De Kwis en uit het theater. Met Buutvrij zijn zij genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het jaar.

 

 

 

 

Continue reading

Jasper van Kuijk – ‘t Kan Nie Op

PIA14007 | Jasper van Kuijk DVD INLAY.indd

‘t Kan Nie Op is de debuutvoorstelling van Jasper van Kuijk. Hierin verkent hij wat het met je doet als je de wereld alleen bekijkt via je televisiescherm. Hij weeft een web van hilariteit en venijn om er bij tijd en wijle zelf in verstrikt te raken. Met fi leermes, vergrootglas, botte bijl en lachgas gaat hij zijn leven te lijf. En zijn leven vindt dat prima; dat laat het lekker over zich heenkomen. Met een half uur uit deze voorstelling won Van Kuijk de jury- en publieksprijs van Cameretten 2010.

 

 

Continue reading

Klaas van der Eerden – Sixpack

Klaas van der Eerden - SixpackRas-entertainer Klaas van der Eerden stond op 14 november 2014 voor het laatst in het theater met zijn jubileumvoorstelling Sixpack (2013). Sixpack is een compilatie van de allerleukste sketches, typetjes, liedjes en conferences uit de zes theaterprogramma’s waarmee Klaas 12,5 jaar lang op de planken stond. Nog één keer de human beat-box, de dwarsfluit-act en de witte hangjongeren.

 

 

 

Continue reading

Sara Kroos – Voor De Leeuwen

A2_voordeleeuwen-Sara_Kroos_DEF.indd

Voor de Leeuwen’ staat Sara daar waar ze het liefst staat: op het randje. Onvermoeibaar ziet zij van alle ellende de grap in. Mooie liedjes en sterke verhalen worden afgewisseld met stoere nummers en zachte zinnen. Sara Kroos komt in deze voorstelling dichterbij dan ooit. Ze improviseert, maakt veel grappen en laat meer van zichzelf zien.

 

 

 

Continue reading

Guido Weijers – De Oudejaarsconference 2014

PosterOJklein

Guido Weijers trekt ook dit seizoen weer vol energie het jaar binnenstebuiten en relativeert met scherpe blik 2014. Hij improviseert, filosofeert en schudt in 90 minuten een heel jaar uit z’n mouw. Guido geeft 2014 een naam, schiet het af en knalt het uit. Dat wordt een avond verbaal vuurwerk. Niet geschikt voor korte lontjes!

 

 

 

Continue reading

Anuar – Gedreven

Anuar - gedreven

Voor een energieke, avontuurlijke avond pure stand-up comedy is het publiek bij Anuar aan het juiste adres. Na zijn goed ontvangen shows ‘Ik ben…’ & ‘Ongeremd…’ waren kreten als ‘een echt podiumdier’, ‘spannende, ongepolijste en rauwe stand-up’, ‘gretig, brutaal en origineel’ niet van de lucht. De Cameretten-winnaar (juryprijs 2004) is toe aan zijn derde solo: ‘Gedreven…’. Ook daarin geen lijn, diepgang, rode draad, verhaal, politieke kwesties of wereldverbeterende filosofieën, maar een scherpe stand-up-act en een stortvloed van grappen. Anuar wil de zaal heel hard laten lachen en dat doet hij goed. In ‘Gedreven..’ zie je een jonge hond en alles recht voor zijn raap!

Continue reading

Anuar – Ongeremd

dvdvoorkant

In Ongeremd… geen politieke kwesties of wereldverbeterende filosofie, maar een scherpe stand-up act van een comedian die rechtstreeks contact zoekt met het publiek. Anuar vertelt over de dingen die hij wil vertellen. Maar een ding is zeker… Er wordt met niets rekening gehouden!

 

 

 

Continue reading

Anuar – Ik Ben

dvdvoorkant1

In “Ik ben..” vertelt Anuar over de dingen die hij meemaakt, ziet, voelt, denkt, vindt, verzint en waar hij over fantaseert. Kortom: hij wil laten zien wie hij is. Opgenomen 23 februari 2008 theater De Kom te Nieuwegein.

 

 

 

 

Continue reading

Ronald Goedemondt – De R Van Ronald

Ronald Goedemondt - De R van Ronald

Goedemondt snapt inmiddels dat vrijheid en veiligheid elkaars tegenpolen zijn. Waar hij zich nu mee bezig houdt is: Waar zit ik op de schaal tussen die twee begrippen? Wat gebeurt er als je je meer richt op loslaten?
Weg met controle en zelfbevestiging. Dat doet toch iets met een mens? Nou, met Ronald in ieder geval wel. Hij zal u op de voor hem zo karakteristieke manier vertellen wat er is gebeurd. Waarschijnlijk met een hoog gehalte aan hak op de tak en chaos.
Joeh!
(Pfff, loslaten. Idioterie. Je moet toch iets hebben om je aan vast te houden? Al is het maar één letter.)

Continue reading

Vrijdag & Sandifort – Hulphond

Vrijdag en Sandifort - Hulphond

Hulphond is een muzikale cabaretvoorstelling; een aaneenschakeling van hulpbehoevende types die stoeien met zichzelf, hun relaties en het leven. Grenzeloos muzikaal, hartverscheurend geestig en schaamteloos ontroerend. Vrijdag & Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. En misschien is dat ook wel zo.

 

 

 

Continue reading