packshot-high-resWIST U DAT HANS LIBERG zijn show ‘ICK HANS LIBERG’ van september 2010 t/m mei 2013 in binnen- en buitenland heeft gespeeld: 310 voorstellingen met 225.000 bezoekers! In ‘ICK HANS LIBERG’ is Hans Liberg zichzelf. Hij laat vele facetten van zichzelf zien. Hij is eigenlijk pianist, hij is eigenlijk komiek, eigenlijk is hij trommelaar, maar eigenlijk is hij gitarist, want eigenlijk is hij banjoist, die eigenlijk zanger is, omdat hij eigenlijk saxophonist is, die eigenlijk trompet speelt. Hans Liberg is High en hij is Low, hij houdt van Bach, Beethoven, Debussy, Górecki, Elgar en Scriabin, maar zingt ook graag de vieze liedjes die zijn oma altijd schaterend door de kamer schalde. In ‘Ick’ probeert hij het Jordanees weer, dat hij in zijn jeugd sprak, omdat hij in de Jordaan geboren is. Zijn oude buurt in Amsterdam-West komt voorbij. De drumband van de katholieken-helastieken. Soms laat hij foto’s van zijn kinderen zien en van zichzelf. En ‘Hoe doe je dat dan in het buitenland?’ is een veelgestelde vraag, waar Hans Liberg ongeveer een antwoord op geeft. ‘Ick Hans Liberg’ is een klassiek, maar ook een jazzy programma met een jazztrio: piano en slagwerk met gedoogsteun van de contrabas. Liberg legt uit, dat grote staatslieden ook vaak heel goede pianisten zijn. Er wordt ook gedanst, bijvoorbeeld samen met zijn jeugdige stagiair Daan Boom.

Rights:  Regions:
DVD  World
VOD  World
TV  World
DIGITAL  World
MOBILE  World

 

Specs:  
Definition  SD
Audio  2.0
Ratio  16×9
Year of recording  2013
Duration  1:54:24
Subtitles