Jasper-van-Kuijk---Schoon-Schip---PackshotGeëngageerd noemden ze hem naar aanleiding van zijn prijswinnende debuut. Tsja. Jasper van Kuijk wás inderdaad een principieel mannetje, maar in Schoon Schip kent hij geen moraal meer. Principes zijn prima, maar niet als je daar ook echt aan vasthoudt.
In zijn tweede voorstelling voert Van Kuijk een zakenman op die zijn louche zaakjes goed op orde heeft en toch stopt. Moet stoppen. Het leven van Van Kuijk en van de principeloze zakenman blijken op buitengewoon spannende wijze verweven. Het resultaat is een verhaal waarin venijn en vermaak elkaar in hoog tempo afwisselen, doorspekt met fijne liedjes om in te schuilen.

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010, een zeer sterke editie van Nederlands oudste en grootste cabaretfestival. ‘t Kan Nie Op, zijn eerste avondvullende programma, oogstte veel waardering en werd in 2013 uitgezonden op NPO3. Het NRC omschreef Van Kuijk als ‘een getalenteerde doordenker met een slim soort gramstorigheid’. In 2014 ontving Van
Kuijk het Stijgend Applaus Stipendium voor de ontwikkeling van cabarettalent.