PIA15018 | Comedy op Vinyl – Preuteleute.inddLet op: Vinyl!

Preuteleute ontstond zomer 2002 naar aanleiding van een klein privaat festival in La Roche. Na enkele succesvolle try-outs , kwam het Oostendse cabaret-duo terecht in het prille stand-up comedy circuit van Vlaanderen. Beide mannen, Sebastien Dewaele (zang en gitaar) en Tom Vanrijckeghem (keyboards en zang), confronteerden het publiek met hun niet-tot-de-verbeelding-sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs. Sindsdien zijn ze als Alain en Ook Alain niet meer weg te denken van de Vlaamse podia, met een flink staaltje vuilbekkerij verpakt in ronkende rocknummers, klassiekers en kleinkunst.

Kant A (Ostensche Pretensche/Kestmussel 2005-2006)
Smakt nie goed
Dikke vette
Vustekakker
Spanjoard
Rost poept goed
Gistern enk me vrouwmens in eur gat gepakt
Bluuf me je fikkn va me
Kestmussel

Kant B (Levenslessen 2007)
Emo
Komkommer
Woste
Gie oere gie teve
Wit je wel

Kant C (De dubbele witten 2012)
Parkinson
Ramskapelle
Stienkoard
Wieder weetn da
Titietatuuti

Kant D (Marygold 1995-1997)
I found myself
Lying in a field of flowers
We all must slowly die
Human disgrace
Contemporary slavery
Undone