Lenette_Hoogseizoen_DVD_previewNa de grote schoonmaak in NIKÈ mag Lenette van Dongen in Hoogseizoen eindelijk met vakantie. Ze hoopt die ene ongekende bestemming te bereiken, maar loopt al snel vast in een defilé van opblaaskrokodillen, koelboxen, kindergeluk en andere menselijke onmacht op badslippers.

In Hoogseizoen stelt Lenette de collectieve dwang tot blijheid en geluk ter discussie. Door al dat blije getwitter en olijke gefacebook lijkt het leven één groot feest, maar Lenette gelooft er niks van. Ze is meer geïnteresseerd in geluk voor gevorderden en prikt dwars door de façade van deze ‘blijdwang’ heen. De maakbaarheid van het leven, het verschil tussen geluk en tevredenheid, het zijn terugkerende thema’s in het repertoire van Lenette van Dongen.

Als geen ander kan Lenette door fikse zelfspot de zaal weer om zichzelf laten lachen. Haar pogingen om in deze stoet van B.V. Feest mee te lopen zijn hilarisch. Haar ontmoeting met een oude vrouw is ontroerend. En het slot van de voorstelling Hoogseizoen is zo hoopgevend dat het publiek luid zingend de zaal verlaat.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=O5addI3ON7M

Specs:  
Definition SD
Audio 2.0
Ratio 16:9
Year of recording 2012
Duration 125 min.
Subtitles