stoffe jongens jpg Hij hoest gruis en zeikt alleen nog maar stof. Het is bijna gedaan met de noeste mijnwerker. Een oude kolenrot alleen in een wit ziekenhuisbed. De meesten zijn niet meer en zijn enige zoon, een moetje met smetvrees, verliet zijn stoffige vader al jaren geleden. Dus wat te doen met de laatste wens…

De as van een mijnwerker hoort niet op een strooiveldje maar moet terug in de mijn. Maar door wie? En werk het pasje van het hek nog? Is er eigenlijk nog een hek bij de jaren geleden gesloten mijn? Wat een gezeik zo vlak voor je laatste zwarte adem. Was hij bij de sluiting maar gewoon blijven zitten in de schachten. Gewoon nog een zwart boterhammetje, een laatste bakkie en nooit meer naar boven.

Opgenomen in 2009.

Trailer: Niet beschikbaar.

Specs:  
Definition SD
Audio Dolby Digital Stereo
Ratio 4:3
Year of recording
Duration 110 min.
Subtitles