niewue showPersbericht uit 1998:

Voor Hans Liberg is ‘Nieuwe Show’ ook daadwerkelijk een nieuwe weg in zijn ontwikkeling. Kwam hij bij zijn vorige show, de vier jaargetijden, voor het eerst met een gast, en maakte hij ook een dansje, dit keer heeft Hans zijn entertainings grenzen volledig afgetast. Voor het eerst betrekt hij het publiek van het begin tot het einde bij de voorstelling. Hij stelt vragen, haalt de actualiteit erbij, improviseert heel veel en ook de volgorde van de show ligt niet vast. Zoals hij iedere avond een ander pak aan heeft, zo is iedere stad, ieder publiek anders, en zo kan ook zijn stemming steeds wisselen.

Deze grote behoefte aan improvisatie is begonnen toen hij optrad in de nachtclubs van Edinburgh. Het publiek schreeuwde over hem heen. Terugsteken en ze er volledig bij betrekken was de enige manier om daar te overleven. Vandaar dat ‘Nieuwe Show’ nu opener en vrijer is, misschien minder stylistisch. Hans Liberg komt met minder materiaal het podium op en door timing en rust gaat hij de dialoog aan met het publiek. Het bijzondere is dat hij, eigenlijk voor de eerste keet, de toeschouwer al binnen vijf minuten zover krijgt, dat zij vrijer, opener en zelfs brutaler worden. Ze lijken soms bijna over hun eigen grenzen te gaan.

In ‘Nieuwe Show’ is de entertainer pur sang terug naar het biljart. De afwisseling van elitair en uiterst banaal blijft, zoals ook muziek en muziekgrappen de basisvormen.

Opgenomen in 1998.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=k01MY-kpQHs

Specs:  
Definition SD
Audio 2.0
Ratio 4:3
Year of recording 1998
Duration 950min.
Subtitles