Kees Torn - Dood en Verderf

Veel mensen vinden dit de meest persoonlijke voorstelling die Kees tot nu toe heeft gemaakt. We kregen niet alleen een kijkje in zijn hoofd, maar ook in zijn huis en zijn hart. Kees bezingt bijvoorbeeld de zwijnenstal die zijn nabestaanden na zijn dood in zijn huis zullen aantreffen. En hij verkneukelt zich daar bij voorbaat over.

Maar ook maakt hij grafschriften voor bekende personen. Sommige daarvan zijn zelfs nog niet eens overleden, maar dan heeft hij geen zin om daarop te wachten.
Ook trakteert hij zijn publiek op een college Toegepaste wapenkunde, brengt hij een prachtige ode aan zijn overleden vriend Bert Klunder, benoemt hij de meest onnozele manieren om dood te gaan, en geeft hij zijn ongezouten mening over Cuba en telemarketeers.
Maar het onbetwiste hoogtepunt is het hartverscheurend mooie slotlied. Deze ode aan Josefien snijdt nog dagen door je ziel.

Niet voor niets werd Dood en verderf in november 2007 door een vakjury van theaterdirecteuren en recensenten uitgeroepen tot de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen 2006-2007.

Opgenomen in 2006.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Fk69brL6e_Y

Specs:  
Definition SD
Audio 2.0
Ratio 4:3 + 16:9
Year of recording 2006
Duration 58 min
Subtitles