Kees Torn - Loza KretenBij Torn weet u inmiddels wel wat u kunt verwachten. Minstens twintig hoogwaardige liedjes die technisch onberispelijk in elkaar zitten en waarin de persoonlijke inbreng niet wordt geschuwd. En ogenschijnlijk terloopse leuterkoek, met krenten van inzicht die de goede luisteraar aan het wankelen kunnen brengen. Ondanks vondsten als het decor in het voorlaatste programma Einde verhaal hoeft u niet te rekenen op theatraal spektakel, stemverheffing, dansjes, of andere goedkope effecten. De humor is indirect en op zijn Engels met de tong in de wang.

Voetstoots aangenomen waarheden worden tegengesproken en vastgeroest gewoontedenken wordt losgedrilboord op subtiele wijze. De drijfveren zijn ergernis, onbegrip, het verlangen naar schoonheid, waarheid, luchtigheid en ongevaarlijke ongehoorzaamheid. Met het aangeboren gevoel voor taal en relativering.

Er worden geen woeste mokerslagen uitgedeeld, maar er wordt aandacht besteed aan de wonderen die niet iedereen opmerkt, er worden zonder bravoure zorgvuldig uitgekozen pianotoetsen ingedrukt, lettergrepen gecombineerd, knipogen gegeven en wenkbrauwen geheven.

Opgenomen in 2010.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gOCXADDlnVo

Specs:  
Definition SD
Audio 2.0
Ratio 4:3 + 16:9
Year of recording 2010
Duration 52 min
Subtitles