‘Speeltijd’ is een ‘coming of age’-voorstelling waarin PIV speelt met jeugdherinneringen, hilarische anekdotes en persoonlijke verhalen met als hamvraag: Stoppen we met spelen omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we stoppen met spelen?  In ‘Speeltijd’ doet Piv wat we allemaal héél graag zouden kunnen: de romantiek van onze jeugdjaren in perspectief plaatsen, lachen met de onmiskenbare banaliteit ervan… en vaststellen dat we onszelf véél te ernstig nemen.  In zijn onnavolgbare stijl en met een rijke fantasie neemt Piv Huvluv ons mee op een enthousiaste trip naar zijn speeltijd. In de tuin, op zolder, de kelder, slaapkamer, thuis bij een vriendinnetje of in de muziekschool, spelen was er ongeremd en altijd leuk. Lang geleden dat comedy zo ontroerend mooi, doordacht en geestig was.