Category Archives: Daniël Arends

Daniël Arends – Zachte Heelmeester

CT 2003 Poster_A0 2.indd“De zachte heelmeester is het baanbrekende programma van Daniël Arends. Winnaar Cameretten 2006, voor zijn vorige twee shows genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Grappig, innemend en expressief, maar ook onpeilbaar, scherp en verwarrend. Daniël wordt alom – in de wandelgangen en daarbuiten – beschouwd als De Grote Belofte, dan wel Het Aanstormende Talent. Op punt van doorbreken dus. Komt dat zien! “

Daniël Arends – Blessuretijd

DA BlessuretijdDaniël Arends gaat in zijn derde programma in op de duistere wereld waarin goed doen rechtstreeks is gekoppeld aan eigenbelang en kwaad doen een hobby is. Arends biedt troost, stelt vragen en geeft antwoorden.

“Arends is onvoorspelbaar en kan in zijn interacties met het publiek ook uitstekend improviseren. Het is, kortom, goed wat hij doet.” – NRC Handelsblad

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hWqljuzsGgo

Continue reading

Daniël Arends – Geen Excuses

Daniel Arends Geen Excuses packshotDaniël Arends wordt op 15 oktober 1979 in Jakarta geboren. Een complete verrassing, met name voor zijn nooddruftige Indonesische ouders. Daarom groeit hij, onder de hoede van meer welvarende luitjes, op in Bussum-Zuid.

Vervolgens meldt hij zich bij de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam waar hij deel uit maakt van de cabaretgroep Vier Gasten. In 2003, na zijn opleiding, sluit hij zich aan bij Comedytrain. Hij ontpopt zich tot één van de grote nieuwe talenten in Toomler, gewapend met een vlijmscherpe tong, een op bizarre wijze toch sympathieke dosis arrogantie en een meesterlijke timing. Geen wonder dat het vervolgens snel gaat. Heel snel.

In 2006 toert hij in een dubbelprogramma met Jan Jaap van der Wal door het land, in 2007 is hij op televisie te zien in de serie Comedytrain Presenteert… bij de VARA en nog datzelfde jaar overtuigt hij pers en publiek met zijn eerste avondvullende theatershow Joko 79. En nog een dik jaar later komt hij alweer met een tweede show, Geen Excuses, die hem prompt een nominatie voor Neerlands Hoop oplevert, de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent. Een blijvertje, kortom.

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vVCEm1G8Zss

Continue reading

Daniël Arends – Joko79

Daniel Arends Joko79 packshotDaniël Arends wordt op 15 oktober 1979 in Jakarta geboren. Een complete verrassing, met name voor zijn nooddruftige Indonesische ouders. Daarom groeit hij, onder de hoede van meer welvarende luitjes, op in Bussum-Zuid.

Vervolgens meldt hij zich bij de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam waar hij deel uit maakt van de cabaretgroep Vier Gasten. In 2003, na zijn opleiding, sluit hij zich aan bij Comedytrain. Hij ontpopt zich tot één van de grote nieuwe talenten in Toomler, gewapend met een vlijmscherpe tong, een op bizarre wijze toch sympathieke dosis arrogantie en een meesterlijke timing. Geen wonder dat het vervolgens snel gaat. Heel snel.

In 2006 toert hij in een dubbelprogramma met Jan Jaap van der Wal door het land, in 2007 is hij op televisie te zien in de serie Comedytrain Presenteert… bij de VARA en nog datzelfde jaar overtuigt hij pers en publiek met zijn eerste avondvullende theatershow Joko 79. En nog een dik jaar later komt hij alweer met een tweede show, Geen Excuses, die hem prompt een nominatie voor Neerlands Hoop oplevert, de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent. Een blijvertje, kortom. 

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-h9SbZvhfMU

Continue reading