Category Archives: Jacques Vermeire

Jacques Vermeire – 1,2, … 5, 6. (VINYL)

Het motto van Jacques Vermeire? Een komiek moet vrolijk zijn.

Van Jeanke “ha-ha-ha-haaa-américain” De Visser tot Kevin “ik ben in mijn nopjes” Vermeulen. Van de koers tot de kerk, met Mon Peeters of een donderpreek. Van de hostess van taalspecialist Thienpond tot kleinzoon Hugo’ke op het paardje van Fonske Verzele. De typetjes en de one-liners van Jacques Vermeire zijn legendarisch en vereeuwigd in zijn weergaloos succesvolle zaalshows en dvd’s. En nu dus ook verzameld op vinyl.

Met Zaalshow I en II, opgenomen in De Schakel in Waregem en De Plomblom in Ninove, toerde de goeroe van de gulle lach vorige eeuw zeven jaar lang onafgebroken tot in de kleinste uitverkochte parochiezaal van Vlaanderen. Het resultaat? Méér dan 1.100 voorstellingen voor méér dan 550.000 bezoekers.

In 2012 maakte de volkskomiek na 17 jaar afwezigheid in de theaters een grootse comeback met 5 voor 12, opgenomen in Het Concertgebouw in Brugge, en de jongste zaalshow Veel Vijven en Zessen, opgenomen in de Capitole in Gent. Samen ook weer goed voor méér dan 225 voorstellingen voor méér dan 125.000 bezoekers.

Sindsdien is Jacques Vermeire weer DDT in de films van F.C. De Kampioenen, speelt hij alom zalen plat met het originele televisiepanel van De 3 Wijzen en werkt hij in alle vrolijkheid aan een nieuwe, zevende zaalshow, gepland voor 2018.

Jacques Vermeire – 5 Voor 12

img-150416144802-00015 VOOR 12, DE NIEUWE ZAALSHOW

Jacques Vermeire terug in het theater?! Amaai! Na 17 jaar afwezigheid in zalen. Het werd tijd. Het is 5 voor 12. Wat heeft die man allemaal niet meegemaakt, intussentijd?! Stof genoeg voor een volledig nieuwe zaalshow: 5 voor 12.

Het is 5 voor 12. Zeggen ze wel eens. Welja.
Jacques Vermeire sprak in 2009 al een eerste keer over een nieuwe zaalshow. In oktober 2012 –na vrolijk oponthoud in films, tv-reeksen en musicals van de K3’tjes, na fijn vertier op dansvloeren en in tv-studio’s alom – werd het dus hoog tijd. Jacques voegde de daad bij het woord. Die nieuwe zaalshow kwam er, en is er nog altijd, voorlopig al bevestigd tot het voorjaar 2014.

En nu dan ook ‘eindelijk’ verkrijgbaar, met meer dan twee uren vintage comedy opgenomen op 27 en 28 november 2012 in het Concertgebouw in Brugge.