Category Archives: Kommil Foo

Kommil Foo – Liefde Zonder Meer (CD en VINYL)

Mich en Raf Walschaerts zingen hun mooiste, beste, ontroerendste, grappigste en meest memorabele liederen. Omringd door een uitgelezen groep muzikanten.

Liederen die stuk voor stuk hun plek vonden in de talloze theatervoorstellingen die de broers doorheen de jaren op de planken brachten.

Verwacht u aan Kommil Foo-klassiekers als ‘Ruimtevaarder’, ‘Madrid’, ‘De Volgende’, maar ook aan splinternieuwe songs uit de recente voorstelling Schoft!

Kommil Foo – Breken

kf_cddvd05_4flaps_uitvouw.inddDe broers Walschaerts staan op de top van hun kunnen en ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang. Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen maximaal te ontroeren. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of wenen?

 

Continue reading

Kommil Foo – Best Of

kommil foo deluxe_coverHet beste van Kommil Foo met Orquesta Tanguedia. Meer dan twintig jaar muziek, theater, ontroerende fratsen en zotternij… en dat in één voorstelling! Het “beste van Kommil Foo” bundelt de meest memorable songs, de pakkendste verhalen en die grappen die door de jaren heen onverslijtbaar bleken. De broers Walschaerts worden bovendien geruggesteund door het passionele geluid van het ongeëvenaarde, 8-koppige tango-ensemble Orquesta Tanguedia! Kommil Foo goes tango? Inderdaad… en hoe!

Continue reading

Kommil Foo – Wolf

wolf_r1_k1_05-07-2010_09_15“Een eigenzinnig mix van cabaret, muziek en theater. Over de liefde, vanzelfsprekend, maar ook over andere uitdagingingen. De Wolf als metafoor voor alles wat mis kan gaan, altijd op de loer. Zich schuilhoudend onder je bed, de hele tijd. En hoe je daarmee omgaat… daarover gaat de voorstelling. Daaruit ontspringen de hilariteit, de verontwaardiging en in het beste geval de ontroering. Mich en Raf Walschaerts diepen hun persoonlijk stijl in deze voorstelling verder uit: meer door minder, scherper door botter, tederder door harder, harder door stiller… Wolf ”

Continue reading

Kommil Foo – Spaak

Kommilfoo-Spaak3“Het moest een voorstelling worden over de broer van onze grootmoeder , die ergens in de twintiger jaren van vorige eeuw dodelijk verongelukt is toen hij demareerde uit het peleton tijdens een wielerwedstrijd in Antwerpen. Een voorstelling over de kermis-figuren die zich toendertijd rond zo’n wedstrijd ophielden. Uiteindelijk hebben we (nog maar eens) gemerkt dat een voorstelling zichzelf schrijft… (en in die zin eigenlijk altijd autobiografisch is)… Het gaat dus weer over de liefde… de liefde in al zijn geworstel. Het is door de jaren heen zo’n beetje ons vaste thema geworden. Geen kermis dus, geen wielrennerij , maar wel verlangen en verdriet. Vooral dat laatste. Verdriet in al zijn facetten , daarover gaat ‘spaak’. Humor moet wat ons betreft altijd gebaseerd zijn op drama, in die zin vormt dat verdriet een geweldige voedingsbodem voor een aantal hilarische scènes!”

Continue reading