Category Archives: Preuteleute

Preuteleute – Analogy

PIA15018 | Comedy op Vinyl – Preuteleute.inddLet op: Vinyl!

Preuteleute ontstond zomer 2002 naar aanleiding van een klein privaat festival in La Roche. Na enkele succesvolle try-outs , kwam het Oostendse cabaret-duo terecht in het prille stand-up comedy circuit van Vlaanderen. Beide mannen, Sebastien Dewaele (zang en gitaar) en Tom Vanrijckeghem (keyboards en zang), confronteerden het publiek met hun niet-tot-de-verbeelding-sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs. Sindsdien zijn ze als Alain en Ook Alain niet meer weg te denken van de Vlaamse podia, met een flink staaltje vuilbekkerij verpakt in ronkende rocknummers, klassiekers en kleinkunst.

Continue reading

Preuteleute – Un-Butt-Plugged

preuteleute - unbuttplugged 2DPreuteleute ontstond in 2002 als een cabaret-duo. In 2005 kwam hun eerste album uit waarmee ze een bekend randfenomeen werden in hun thuisprovincie West-Vlaanderen. In 2006 transformeerde Preuteleute in een volwaardige muziekgroep en ze brachten het jaar erop hun tweede cd uit. Na een afwezigheid van bijna 3 jaar (waarin Zanger Sebastien Dewaele als ‘Steventje’ één van de hoofdrollen in de VRT-serie “Eigen Kweek” inspeelde) is Preuteleute sinds 2012 terug met een derde album en een nieuwe show.
Eind december 2013 stelden ze hun eerste avondvullende theatershow ‘Un-butt-plugged’ voor in het Casino-Kursaal van Oostende, en die show vereeuwigde [PIAS] Comedy voor de fans. Met deze show trekken ze in ‘t voorjaar van 2014 op toernee doorheen Vlaanderen.
Preuteleute laat zich vooral opmerken door hun komisch schunnige en seksueel expliciete teksten in het West-Vlaams. Naast eigen nummers herwerkt de groep vaak covers die voorzien worden van een andere tekst. Hun muziek was ook veelvuldig te horen in de VRT-serie “Eigen Kweek”.

Continue reading