Category Archives: Tineke Schouten

Tineke Schouten – Showiesjoo

tineke-showiesjoo21 maart jongstleden vierde de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten haar zilveren jubileum. Op die datum zat deze unieke Nederlandse cabaretière al 25 jaar in het theatervak. In het Jacobi Theater in Utrecht werd Tineke Schouten benoemd tot officier in Orde van Oranje-Nassau.
Al die jaren trekt ze met haar one-woman shows volle zalen. Ze is vooral bekend om haar uitbeelding van de vele typetjes, haar feilloze humor voor de meest alledaagse situaties en de snelste verkledingen ter wereld.

19 november 1999 stond Tineke Schouten met haar show Showiesjoo in het Zaantheater te Zaandam.

Tineke Schouten – S-Miles Kado

tineke-s-miles-kado21 maart jongstleden vierde de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten haar zilveren jubileum. Al jaren trekt ze met haar one-woman shows volle zalen. Ze is vooral bekend om haar uitbeelding van de vele typetjes, haar feilloze humor voor de meest alledaagse situaties en de snelste verkledingen ter wereld.

Sinds 1995 met de show Lach Vegas heeft Tineke Schouten haar shows een grootser en revueachtige opzet gegeven. Dat geldt ook voor de daarop volgende show S-Miles Kado, waarmee Tineke twee seizoenen, van 1997 tot en met 1999, in de Nederlandse theaters stond. Ten tijde van de tweede tournee van deze show, vierde Tineke Schouten in Koninklijk Theater Carré haar 2000ste gespeelde voorstelling.

Tineke Schouten – Top Tien 1 & Top Tien 2

tineke-top-tien-1 tineke-sheet-top-tien-2

Vanaf het seizoen 1983-1984 trekt Tineke met haar shows het land door en is in alle bekende theaters te zien. Sindsdien brengt Tineke elke twee jaar ’n nieuwe voorstelling, waarvoor ze alle teksten zelf schrijft en heeft ze een enorm groot publiek voor zich gewonnen. Dat het publiek haar op handen draagt is gebleken uit het succes van de Top Tien shows. In het seizoen 2002-2003 wordt de tour met 1 jaar verlengd en speelt Tineke in totaal 250 voorstellingen voor uitverkochte zalen.

Hoogte tijd voor ’n serie shows, te beginnen met de theatershow Top Tien 1en Top Tien 2, met hoogtepunten uit de afgelopen 10 jaar. Ze komen allemaal langs: De Snelkassa, de Golfster, Andrea Hazes, Ushi, de Toiletjuffrouw, 06-lijn, Lady Lachebek en nog veel meer.

Tineke Schouten – Spiksplinternieuw

spiksplinternieuw-cover-hrVan Maxima tot voetbalcoach, van Spaanse mama tot Bep in de gevangenis, in Spiksplinternieuw kiest Tineke Schouten onvoorwaardelijk voor de kolder, de uitvergrote lach van lekker vet aangezette typetjes die desalniettemin heel herkenbaar blijven. Ondanks dat ze vooral de lach laat zegevieren zijn er in Spiksplinternieuw ook momenten waarop ze met haar liedjes en gevoelig stemgeluid een moment van ingetogenheid brengt.

Uiteraard wordt de show afgesloten met de populaire artiestenparade waarin Tineke weer op hilarische wijze in de huid kruipt van menig binnen- en buitenlandse artiest. Spiksplinternieuw vormt een vlotte show met een bonte mengeling van sketch, revue, cabaret, conference en typetjes die gepaard gaat met veel verkleedpartijen en decorwisselingen.

Tineke Schouten – Posi-Tien

cover_ts_posi-tien_hrOma Oortjes, de artiestenparade met tal van geparodieerde bekende Nederlanders, de hondenuitlaatdienst in Laren en de Vlaamse paaldanseres die haar 40-jarige jubileum ‘aan de paal’ viert, zijn slechts voorbeelden uit een show met enkel hoogtepunten.

Haar zelf geschreven en geregisseerde avondvullende show Posi-Tien is een gegarandeerde oefening voor de lachspieren. De combinatie van hilarische sketches en prachtige, ontroerende liedjes is wederom het bewijs dat Tineke’s bijzondere talenten. Ze weet zich ondersteund door een fantastische groep artiesten en muzikanten, die samen met Tineke een heerlijke voorstelling neerzetten.

Tineke Schouten – LOL Inclusive

poster-lol-inclusiveIn LOL Inclusive laat vakvrouw Tineke Schouten zien dat het leven één grote all-inclusive reis is, waarbij je van alles op je levenspad cadeau krijgt. Zo krijgen alledaagse gebeurtenissen een bijzondere wending als zowel nieuwe typetjes als klassiekers als Bep Lachebek zich ermee gaan bemoeien. De show staat bo van onnavolgbare parodieën, hillarische sketches en komische persiflages van mening bekende Nederlander.

Zoals we gewend zijn van Tineke Schouten komt ook de artiestenparade weer voorbij. Met invloeden uit vele culturen maakt Tineke daarnaast, samen met haar acht koppige live orkest, een muzikale wereldreis met grappige, prachtige en ontroerende liedjes. Dat zijn de heerlijke rustpunten voor de lachspieren die ook in dit theaterprogramma van Tineke weer flink op de proef worden gesteld.

Tineke Schouten – Moet Niet Gekker Worden!

def-def-artwork-tineke-schouten-moet-niet-gekker-wordenMoet Niet Gekker Worden! was een van Tineke’s meest succesvolle en vooral door het publiek meest gewaardeerde theatershow. Van 2012 tot 2014 was haar 21ste avondvullende programma maar liefst 250 keer te zien in de Nederlandse Theaters. Zoals we van de koninging van de typetjes gewend zijn, voert Tineke tal van kleurrijke karakters als Bep Lachebek, de Puber en niet te vergeten Pluisjes met haar Real Doll op, die u trakteert op bijzondere invalshoeken, zodat u nu eens met een glimlach tegen het leven van alledag aankijkt. In de Artiestenparade zitten een aantal wereldsterren waar menig concertganger zijn vingers bij af zou likken. En natuurlijk ontbreekt Tineke’s multifunctionele live-orkest niet. Moeiteloos volgen zij deze vakvrouw van hilarische sketches naar kleine mooie luisterliedjes. En dat allemaal voor de prijs van 1 dvd: Het Moet Niet Gekker Worden!