Category Archives: Bert Kruismans

Bert Kruismans – Vaderland

BERT_2D_lo

Bert kruismans - vaderland bertitude _3D_lo

 

 

 

 

 

 

 

Als in: Het land dat wij van onze vaders geërfd hebben? Bestaat dat eigenlijk nog? Bert Kruismans is op zoek naar het antwoord. «Ondertussen hebben mijn zonen de leeftijd waarop ze zich afvragen wat wij aan hun generatie zullen doorgeven. Wat moet ik dan antwoorden?» De afgelopen jaren is allerslimste mens Bert Kruismans intensief op tournee geweest in Franstalig België. Het deed hem kennismaken met een land dat hij alleen kende uit de verhalen van zijn vader en uit vergeelde geschiedenisboeken. Daarom maakt hij een voorstelling over vaderschap, heimwee, geschiedenis, politiek, opvoeding en het verband tussen dat alles.   Het wordt alweer een uniek spektakel. Speciaal voor deze show componeert Bert een aantal nieuwe liedjes die hij ook zelf zal brengen om zo een nieuw genre te lanceren: de stand-upmusical. Tegelijkertijd met de Vlaamse versie brengt Bert ook een Franstalige versie uit: La Bertitude des choses, een unieke kijk op de geschiedenis van dit vreemde land en zijn inwoners.

Continue reading

Bert Kruismans – La Bertitude (Franse Show)

BERT_2D_lo

Bert kruismans - vaderland bertitude _3D_lo

 

 

 

 

 

 

 

Après avoir joué “La Flandre pour les Nuls” plus de 100 fois pendant 3 ans dans toute la Wallonie et à Bruxelles, Bert Kruismans puise dans sa vie privée pour démontrer l’impact de l’histoire du pays sur sa vie de famille, non sans négliger des allers-retours au présent via la politique et les élections qui approchent…

 

 

 

Continue reading

Bert Kruismans – La Flandre Pour Les Nuls

dvd-bert-kruismans-friends-id3049818-300x0bert kruismans - la flandre pour les nuls 3D

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je waarschijnlijk wel weet toert Bert Kruismans reeds enkele jaren met een franstalige show door Wallonie.
Voor zijn 100e show ging hij zelf voor een gala in het Koninklijk Circus.
Veel van zijn Waalse collega’s kwamen langs en traden mee op. Voor de meesten was het zelfs de eerste keer dat ze op zo’n groot podium mochten staan.

 

 

 

Continue reading

Bert Kruismans – Geen Gezeik, Iedereen Rijk

3PEES_DVD_BERT_inlay.inddBert Kruismans pakt het laatste taboe aan: geld. Want, wie zegt dat hij voor geld niet te koop is, heeft simpelweg zijn prijs nog niet gehoord. En wie eindelijk binnen is, is meestal zo bang dat hij amper nog buiten komt. Want wie praat er graag over geld? Misschien wel over dat van een ander, maar over dat van onszelf? Wie het niet heeft, wil het heel graag. Wie het wel heeft, krijgt er vaak problemen mee. Geld doet rare dingen met een mens. En een mens doet rare dingen met geld.

 

 

Continue reading

Bert Kruismans – Ratrace

bert kruismans - ratrace3PEES_DVD_BERT_inlay.indd

 

 

 

 

 

 

 

Wat hebben files, kinderen, solden, nieuwe begrafenistradities, ouden van dagen, wieler-toeristen en Paul Dhoore gemeenschappelijk? Ze veroorzaken stress en hebben Bert Kruismans geïnspireerd voor deze show: Ratrace. Hij gaat op zoek naar een manier om lang en gelukkig te overleven in de 21ste eeuw.

Daarbij komt hij drie personages tegen die op den duur met zijn show aan de haal gaan, wat de performer dan weer de nodige stress bezorgt. Maar geen nood: hij laat zich daarover met graagte uitlachen door het publiek.

Opgenomen in 2011.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QSrhBMx67uw

Continue reading

Bert Kruismans – Wereldberoemd In Vlaanderen

1232_BertKruismans_DVD_sleeve.indd‘X-factor’, ‘Idool’, ‘Het leven zoals het is’, het lijkt wel of iedereen beroemd wil worden. Elk jaar genieten duizenden gewone mensen van hun eigen ’15 minutes of fame’ in quizzen, straatinterviews en talentenjachten om daarna te ontdekken dat wereldroem in Vlaanderen toch niet zo evident om dragen is. Nog moeilijker blijkt het om ex-BV te zijn, dat weet niemand beter dan de ex-slimste mens Bert Kruismans.

Bert Kruismans en co-auteur Peter Perceval kennen het BV-wereldje van binnenuit door hun werk in de media en maken vanuit die ervaring een bevattelijke gids voor iedereen die beroemd is, denkt het te zullen worden of het heel graag zou willen zijn. Via een pak sappige anekdotes over het leven achter de schermen van het Vlaamse glamourland, maken ze het publiek wegwijs in het leven als idool. Geen potje blijft gedekt.

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WdomixVD3Bg

Continue reading

Bert Kruismans – België Voor Beginners

belgie_voor_beginnersBelgië bestaat meer dan 175 jaar, en van Bert Kruismans komt u alles te weten wat u zich altijd heeft afgevraagd over ons land, maar nooit durfde te vragen. Kruismans, ondertussen wereldberoemd in Vlaanderen als ‘Slimste mens ter wereld’ (Een) -maar ook bekend als veelgevraagd meningsuiter op Radio 1 / canvas / VTM – is voor deze show – samen met producer/regisseur Peter Perceval – in onze vaderlandse geschiedenis gedoken. Samen schrijven e een hilarische inburgeringscursus die zelfs de meest norse Belg de kans biedt om te lachen met zijn eigen kleine kantjes.

Op de scene biedt Bert een antwoord op vele merkwaardige vragen die men zich over ons land kan stellen: Waarom bestaat België  Wie zij de Belgen  Waarom leggen ze eten aan hun voordeur? Waarom rijden zoveel Belgen met een 4×4 terreinwagen? Waarom hebben we schrik van de fiscus? Wat is PGM? Zijn Belgen allemaal kindermoordenaars? Hoe komen we aan onze koning? Hoeveel kinderen heeft de Belgische koning nu eigenlijk? Is die koning zelf wel de zoon van zijn vader?

Opgenomen in 2004.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=kk7V6or_O44

Continue reading