Category Archives: Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal – Dystopia

Jan Jaap van der Wal - Dystopia_1142x1600Waarom zou je alles minder mooi willen maken? Waarom zou je alles van iedereen willen weten? Waarom zou je beslissingen laten nemen door mensen waar je totaal geen vertrouwen in hebt? Laten we bij elkaar komen, zonder camera’s. STAND UP COMEDY in de poptempels van Nederland. Een spot, een mic en de energie van het moment. JAN JAAP VAN DER WAL is de eerste comedian die de clubs van Nederland bespeelt met DYSTOPIA.

Jan Jaap van der Wal – Lekker Hard Lachen Met Oliebollen

image144

‘Lekker hard lachen met oliebollen’ is een vrolijke conference over een bijzonder jaar. Onder de kroonluchters uit de failliete boedel van The Entertainment Group vertelt Jan Jaap van der Wal over een failliet Nederland. Een Nederland waar zelfs een 13-jarig meisje dit jaar van wilde wegvaren. Op zoek naar de helden van dit jaar brengt Jan Jaap ons met veel grappen langs de vele ontluisterende hoogte- en dieptepunten. Wat is er allemaal omgevallen en wat staat er nog? Wie is de held van het jaar: Obama, Jan Smit, of toch Hero Brinkman? Een mooie avond vanuit Leeuwarden  over beschaving en de grote omwenteling. En over oliebollen, hele goede oliebollen. Want bij ‘Lekker hard lachen met oliebollen’ gaan we lekker hard lachen, met oliebollen.

Opgenomen in 2010.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Y0xOYz3eOe4

Continue reading

Jan Jaap van der Wal – Zonder Band

image146Na jarenlang met een band te hebben getoerd vindt Jan Jaap van der Wal het tijd om weer eens in zijn eentje op het podium te staan. Een microfoon, een spot, meer heeft hij niet nodig om de ontwikkelingen in de wereld door te nemen.

En misschien krijgen we nu ook eindelijk eens te horen wat hij in al die jaren met die band heeft meegemaakt.

Opgenomen in 2009.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=URwPIMrDyPY

 

Continue reading

Jan Jaap van der Wal – Onderbewust

Jan Jaap van der Wal - Onderbewust _571x800Na Wim Kan, Freek de Jonge, Lebbis en Jansen en Youp van’t Hek neemt Jan Jaap van der Wal dit jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening. Scherp, actueel en als het moet confronterend. Want onderbewust weet iedereen eigenlijk ook wel hoe het zit en dat mag best eens gezegd worden. De show is opgenomen in het stadsschouwburg in Groningen. Op een speciaal rond podium, met publiek aan alle kanten speelde Jan Jaap een memorabele Oudejaars. Meer dan 2 miljoen mensen hebben op Oudjaarsavond gekeken en genoten van Jan Jaap. Op de dvd versie van Onderbewust staat materiaal dat niet op TV is uitgezonden.

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MYyhgo9lMUw

Continue reading

Jan Jaap van der Wal – BSUR

image150Een voorstelling waar ik met veel plezier en voldoening op terugkijk. BSUR heeft veel reacties losgemaakt bij het publiek. Meer kan je je als cabaretier niet wensen. De drie avonden in Carré waren een prachtige kroon op een mooie tournee langs de theaters in Nederland. De voorstelling die u nu gaat zien is de allerlaatste BSUR. Dank voor het aanschaffen van deze schijf en hopelijk zien we elkaar komende seizoenen in het theater. – Jan Jaap van der Wal

Opgenomen in 2007.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xvJVtFGiEUs

Continue reading