Category Archives: Adriaan van den Hoof

Adriaan van den Hoof – Hoogspanning

Hoogspanning box v4.indd
Volgens de regels van het spel bestaat een trilogie uit drie delen die samen een al dan niet samenhangend geheel vormen. Waar Adriaan Van den Hoof bij Achterklap en Doortocht nog handig gebruik maakte van zijn achteruitkijkspiegel kijkt hij nu onvervaard door de voorruit de toekomst tegemoet. Met de handen losjes op het stuur fantaseert hij over nog te ontdekken melkwegstelsels, bevolkt door wulpse maar venijnige amazones. Gaat de wereld blijven bestaan zoals we die nu kennen of komt alles zo onder hoogspanning te staan dat een implosie onvermijdelijk wordt?

Met het enthousiasme van de zalm die onvermoeibaar stroomopwaarts naar zijn geboorteplek zwemt en de zelfrelativering van een gecastreerde dekstier hanteert Adriaan als geen ander de gave van het woord. Vertellen om te ontroeren, te lachen en heel af en toe eens na te denken.

Continue reading

Adriaan van de Hoof – Doortocht

Doortocht-afficheNa een zeer succesvolle tournee met de voostelling “Achterklap” in 2008 kroop Adriaan Van den Hoof begin oktober van vorig jaar weer alleen op het podium voor de première van zijn nieuwe theatershow “Doortocht”. Als reisleider in de Komische wereld van georganiseerde chaos speelde hij in meer dan 35 Vlaamse schouwburgen en culturele centra. Vanaf 17 juli zet Adriaan zijn doortocht verder voor zo’n 15-tal extra shows. Voor wie niet zo lang kan wachten is er de dvd. Deze werd opgenomen in De Warande in Turnhout en ligt vanaf 16 mei in de winkel. Tussendoor kon u Adriaan aan het werk zien als jurylid in De Allerslimste Mens Ter Wereld (Eén) en als verleider in Mag Ik U Kussen (Canvas). Hij was ook te gast in het nieuwe humorprogramma De Kazakkendraaiers (Eén). In Aspe (Vtm) vertolkt hij dan weer de rol van Tom Smeekens en is daarmee volwaardig lid van het Brugse onderzoeksteam.

Opgenomen in 2011.

Trailer: Niet beschikbaar.

Continue reading

Adriaan van den Hoof – Achterklap

Achterklap DVDSlipcase DEFAchterklap is een persoonlijke en bij momenten zeer emotioneel doch dolkomische zelf bij elkaar geschreven voorstelling. Het is een verhaal waarin zijn helden uit de cinema, muziek en literatuur langskomen, aangedikt met persoonlijke verhalen over de gevechten met de demonen die hem wakker en bezig houden. Adriaan wil het publiek niet alleen de backstage en de coulissen van het theater laten zien, maar ook van zijn ziel en zijn leven.

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=KXpbE5OXx7k

Continue reading