Category Archives: Lenette van Dongen

Lenette van Dongen – Roedel

template_DVD-inlay_softbox_standard_BL1426

template_DVD-inlay_softbox_standard_BL1426

Roedel is een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in
bange dagen. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel
leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen.
Lenette van Dongen: “Ik lig opgerold in de hondenmand. Mijn hond zit
op de bank en krabt zich achter de oren. Zodra zij blaft, zal ik blij
opspringen en doen wat mijn roedelleider zegt. Iets is hier niet
goed gegaan.”
Hoe geef je leiding aan de lastigste persoon in de wereld,
namelijk jezelf?
Hoe ga je om met verlangens en gevoelens, eenzaamheid,
dromen en jaloezie? Hou je jezelf groot, of omarm je
de onverschilligheid?

Lenette van Dongen – Hoogseizoen

Lenette_Hoogseizoen_DVD_previewNa de grote schoonmaak in NIKÈ mag Lenette van Dongen in Hoogseizoen eindelijk met vakantie. Ze hoopt die ene ongekende bestemming te bereiken, maar loopt al snel vast in een defilé van opblaaskrokodillen, koelboxen, kindergeluk en andere menselijke onmacht op badslippers.

In Hoogseizoen stelt Lenette de collectieve dwang tot blijheid en geluk ter discussie. Door al dat blije getwitter en olijke gefacebook lijkt het leven één groot feest, maar Lenette gelooft er niks van. Ze is meer geïnteresseerd in geluk voor gevorderden en prikt dwars door de façade van deze ‘blijdwang’ heen. De maakbaarheid van het leven, het verschil tussen geluk en tevredenheid, het zijn terugkerende thema’s in het repertoire van Lenette van Dongen.

Als geen ander kan Lenette door fikse zelfspot de zaal weer om zichzelf laten lachen. Haar pogingen om in deze stoet van B.V. Feest mee te lopen zijn hilarisch. Haar ontmoeting met een oude vrouw is ontroerend. En het slot van de voorstelling Hoogseizoen is zo hoopgevend dat het publiek luid zingend de zaal verlaat.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=O5addI3ON7M

Continue reading

Lenette van Dongen – Nikè

DVD-inlay_softbox_standard_BL1426Lenette van Dongen stoot door met haar overweldigende programma NIKÈ. Bruisend van energie en kracht als NIKÈ, godin van de overwinning. Terwijl de rest van de wereld de buitenkant verfraait en zich tot engel probeert te boetseren gooit Lenette de deur naar de waarheid open. Ze is 50 jaar en de schaamte voorbij. Wie zonder angst wil leven moet durven tegen te vallen. Met ongeremde zelfspot en toch pijnlijk herkenbaar, ruimt zij haar kelder en dromen op. In direct gesprek met het publiek belooft zij: “Hoe eerlijker we vanavond zijn, hoe leuker het wordt”. In NIKÈ maakt zij die belofte meer dan waar. Hilarisch en ontroerend.

Opgenomen in 2009.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=GDiQcHA5cDg

Continue reading

Lenette van Dongen – Vedette

image272

De pers was unaniem: de 5e show ‘Vedette’ van Lenette van Dongen is haar beste show tot nu toe. Ook het publiek dat de voorstelling ‘Vedette’ vorig seizoen bezocht was zeer enthousiast. Prachtige liedjes, hilarische momenten en ontroerende verhalen wisselen elkaar in rap tempo af. Poëzie en het alledaagse gaan gebroederlijk naast elkaar en ogenschijnlijk losse stukken blijken aan het eind van de avond toch een ingenieus vlechtwerkje. Een ode aan de menselijke moed het leven te nemen zoals het zich aandient, of zoals Lenette aan het eind van de show zegt: Ik ben gestopt met gelukkig worden… moet je eens proberen… je houdt een tíjd over!

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=UYI6PoCuAzQ

Continue reading