Category Archives: Karin Bloemen

Karin Bloemen – Overgang

Karin Bloemen - overgang packshotVan baby naar kind naar adolescent naar volwassene naar… Ja, naar wat eigenlijk? De transformatie van de ene fase naar de andere is vaak niet gemakkelijk, en er worden levensvragen gesteld die een ieder zelf, helemaal alleen, moet beantwoorden…

Karin Bloemen maakte de afgelopen jaren tal van personalityshows waarin ze samenwerkte met andere entertainers, ondersteund werd door een grote band, compleet met dansers en backing vocals, of op z’n minst door Cor Bakker achter z’n vleugel, zoals in haar laatste grote one-woman show.

In Overgang staat ze echter moederziel alleen op het podium, gewapend met niets dan haar enorme theatertalent. Ze zal dan ook alles uit de kast halen om haar zoektocht met iedereen te delen – en om iedereen de eenzaamheid die daarbij hoort, weer even te laten vergeten.

Een andere aanpak, een ander geluid, een nieuwe fase. Dezelfde Karin, in een programma om niet aan voorbij te gaan.

Opgenomen in 2009.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=o42y0BMP-NM

Continue reading

Karin Bloemen – 25 jaar Jubileumshow – Live in Carré

karin bloemen - jubileum showOp 27 oktober 1983 was de première van de musical De zoon van Louis Davids, het eerste professionele optreden van Karin, de eerste in een lange reeks grote successen. Precies 25 jaar later, op 27 oktober 2008, kwam haar Jubileum dvd-box uit met daarop vele hoogtepunten uit die 25 jaar en vierde Karin dit jubileum met een grote show in Carré. Een heerlijke, lange avond terugblikken, met een propvolle zaal en camera’s om het te registreren. Met lieve collega’s, die allemaal nog eens die ene act en dat ene lied kwamen performen, zoals Adelheid Roosen, Marjolijn Touw, Stanley Burleson, Cor Bakker en Gerard Joling. De show werd op Oudejaarsavond 2008 uitgezonden door de VARA, maar natuurlijk niet helemaal.

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=B_jLgcLcp1g

Continue reading