Category Archives: Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp – 1000 & 1 Dag

1001 dag

De complete theaterregistratie van de show waarin Brigitte met hulp van haar muzikanten, een lieftallige stiefdochter en een boze toverkol een sprookje ten tonele brengt. Voor het zover is vertelt zij over haar startangst, tussendoor vind ze een opstel van haar dochter en zingt ze kampvuurliedjes. Uiteindelijk legt ze uit hoe ze tussen de bedrijven door haar leven runt.

 

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – Lustrum

lustrum

De complete registratie van de derde locatievoorstelling die Brigitte Kaandorp maakte met cabaretier Bert Klunder. In de Lichtfabriek te Haarlem viert het Mea Culpa College haar 100-jarige lustrum. Rector Cornelis Putman (Bert Klunder) presenteert de feestelijke avond waarop leraren en leerlingen leuke acts, fijne dansjes en mooie liederen ten tonele brengen. Inclusief het ABC van Mevrouw Manshanden, die last heeft van een ‘stekende pijn in haar reet’, Wagner’s Die Walküre in de bewerking van Brünhilde Putman Braun en een serie chanson-klassiekers door Mireille François, lerares Frans.

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – Badwater

badwater

Een registratie van het theaterprogramma waarin Brigitte Kaandorp half naakt en nog een beetje nat het podium op kwam. Terwijl ze het publiek uitlegt hoe het zo gekomen is kleed ze zich aan met hulp van enkele brede heren uit het publiek, houdt ze een per overheadprojector geïllustreerde lezing en geeft ze een piano en zangrecital.

 

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – CD Opname

badwater

Onder titel ‘Kaandorp zingt Kaandorp’ zond de VARA een montage van 50 minuten uit met liedjes uit de voorstelling CD-opname, waarin Brigitte haar leukste en mooiste liedjes zong met een 9-koppige band. Deze ‘CD-opname’ vond 48 keer plaats in het theater. Twee van de voorstellingen werden daadwerkelijk opgenomen voor een CD en voor deze televisie-uitzending.

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – Miss Kaandorp, Brigitte de Musical

miss kaandorp de musical

Een registratie van de tweede locatieshow die Brigitte Kaandorp maakte met cabaretier Bert Klunder. In het Amsterdamse Zonnehuis ontwikkelt impresario Tony Onderwater (Bert Klunder) samen met tekstschrijfster Mevr. Gaaikema (Brigitte Kaandorp) en componist Dhr. Odijk (Bas Odijk) een heuse nieuwe Nederlandse musical, over het leven van Brigitte Kaandorp.

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – En Vliegwerk

Vliegwerk

Een theaterregistratie van de show waarin Brigitte verteld hoe prettig het is om burgerlijk te zijn. Ze verschaft handige tips om gelukkig te worden. In de conference ‘Neem geen kind’ gaat ze uitgebreid in op de nadelen van het ouderschap en in het bijzonder op reizen per fiets met een kind voorop. Inclusief de klassieke Kaandorpliedjes ‘Kom dan bij mij’ en ‘Leven zonder angst’.

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – Chez Marcanti Plaza

chez marcanti

Een registratie van het eerste locatieproject dat Brigitte Kaandorp deed met cabaretier Bert Klunder. In Marcanti Plaza presenteert impresario Tony Onderwater een keur aan Kaandorpcreaties, waaronder bejaardenentertainer Tante Tekla Paard, nieuwkomer Miss Dolly Pardon, het Majorette Dans- en Showballet en Vrije School docente Elisabeth Vliering, die het publiek laat zingen. De vrolijke avond wordt afgesloten door Brigitte Kaandorp zelf.

 

 

Continue reading

Brigitte Kaandorp – Kunst

kunst

Een theaterregistratie van de show waarvoor Brigitte een artistiek hoogstaand regisseur in de armen neemt en eindigt met een kunstig decor dat in elkaar stort. Brigitte verhaalt hoe het allemaal zo gekomen is en al doende komt ter sprake dat het heel gemakkelijk is om liedjes te schrijven, dat Maria Callas mooi zingt en welke maat man Brigitte’s voorkeur geniet. Haar stem klinkt eigenaardig omdat ze de verkeerde batterij in haar microfoon stopt, ze legt uit waarom ze Golden Delicious appels boycot en ze verteld over het Vleesfeest bij de slager.

 

Continue reading