Category Archives: Henk Rijckaert

Henk Rijckaert – Het Experiment

gchoogendonck - 20120323 - Henk Rijckaert - Het Experiment (c)BartVanPeerDe voorbije 2 jaar was Henk Rijckaert met zijn theatershow ‘Het Experiment’ te gast in menig cultureel centrum in Vlaanderen. Zo ook in de schouwburg van Roeselare, waar de voorstelling werd vereeuwigd op beeldschijf. Het resultaat daarvan is vanaf zaterdag 27 oktober, morgen dus, beschikbaar op dvd.

In ‘Het Experiment’ maakt Henk komaf met de vele leugens die we als kind geloofd hebben en misschien nog steeds geloven: ‘Veel wortels eten, is goed voor je ogen’ en ‘Als je in het zwembad plast, wordt het water groen’.

Gedaan met dagelijks door iedereen belogen en bedrogen te worden. Hoog tijd om keihard terug te slaan. Tijd om al die smeerlappen te verpletteren onder één grote wereldomvattende leugen. Henk Rijckaert leert zijn publiek zelf liegen en bedriegen. Zonder gestraft te worden en zonder ook maar één grammetje spijt.

Verwacht experimenten, wetenschappelijke bevindingen, erg veel leugens en een muzikale apotheose. Maar verwacht bovenal een geestige avond.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=m1Fb7AMhIUc

Continue reading

Henk Rijckaert – Karton

HENK rijckaert - kartonHet ene moment zijt ge een jongen. Het volgend moment steekt ge uw leven in kartonnen dozen en verhuist ge naar een nieuwe realiteit. Dan zijt ge opeens een man. Met 300 maandelijkse afbetalingen, een stapel bakstenen op uw naam, altijd schroeven en het krantje van de Gamma in uw achterzak en vooral: veel keuzes en twijfels. Over verwarming en isolatie. Over tegels of parket, over volwassen worden en kinderen krijgen, over rock ‘n roll en over een rustig leven.

Opgenomen in 2009.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OvQXH26-1zM

Continue reading