Category Archives: Lebbis

Lebbis – Branding

Lebbis - Branding - Martin Oudshoorn

Hans Sibbel verbetert de wereld. En begint bij zichzelf. Elke solo is weer beter dan de vorige. Oprechter zijn verontwaardiging, groter zijn engagement, persoonlijker zijn betrokkenheid. Lebbis geeft op stormkracht meningen, buitelt over zichzelf heen, spreekt zichzelf tegen, probeert je in verwarring te brengen en is daarnaast, daarboven en daaronder ontzettend grappig. Of zoals hij zelf zegt: “Ik maak nu al 20 jaar cabaretvoorstellingen met ongelooflijk veel plezier. Er is nog zoveel te doen. Er is nog zoveel te vertellen. 20 jaar lang gooi ik de beuk erin. Tegen de domheid, de laksheid, de liefdeloosheid. Ik heb geen idee of het geholpen heeft, maar ik popel om het weer te proberen. Met ‘Branding’, mijn nieuwe programma. Met nieuwe energie, nieuwe inzichten, nieuwe hoop.” Bij Lebbis weet je dat je meer krijgt dan je verwacht had. De bonus zeg maar.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q20rn9aBq3A

Continue reading

Lebbis – Hoelaat Begint Het Schieten?

Hoe laat begint het schieten_SJB_booklet_DEF.inddLebbis kenmerkt zich door een spervuur aan grappen, vaak over de actualiteit van de dag. De vrijblijvendheid van de actuele grap maakt plaats voor engagement. De persoonlijke betrokkenheid bepaalt de keuze van de onderwerpen. De vorm van zijn voorstelling leunt tegen die van de stand-up comedy en door de toegenomen diepgang is het de meest actuele versie van het traditionele cabaret.
Hoe laat begint het schieten? is de beste titel ooit bedacht. Alles zit erin.
Hoe laat staat voor De Tijd, vergankelijkheid, de drang van de mens om slaaf van de klok te zijn, waardoor we meer doen in minder tijd, maar uiteindelijk niks meer echt beleven.
Begint staat voor hoop, ergens aan beginnen, toekomst gericht, zand erover, politici zijn ook maar mensen.
En het schieten is macht, geweld, energie.
Hoe laat begint het schieten? Het zou wel eens mijn beste programma ooit kunnen worden.
Opgenomen in 2010.

Lebbis – Het Kwaad

image164Onorthodoxe theorieën in bovenste regionen van de cabaret-divisie.

Als solist trekt Lebbis langere lijnen, die zijn programma’s een thematische lading geven. Het Kwaad gaat, zegt hij, over normen en waarden. Maar in feite blijkt hij het vooral over dóórdenken te hebben. Over ogenschijnlijk logisch doorredeneren tot in de extreemste consequenties (..) Zo volstrekt serieus is hij ditmaal vaker, zonder overigens zijn greep op de zaal te verliezen. Straks zal hij zijn publiek wel weer belonen met een royaal aantal kwajongensgrappen, maar eerst wenst hij werkelijk iets te zeggen.

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tyxOBlcFD0M

Continue reading

Lebbis – W2P

sqeGWSExpU8asrcZfOC4GXq82emWijzer geworden door de jaren, volgezogen met de allernieuwste inzichten heeft Lebbis het gedurfd een programma over de evolutie te maken.Ja, de evolutie. De bron van alles. En daar kloppen dingen niet aan.Na het schrijven van het gelijknamige boek is dit De Film van Het Boek.Over waar we heen gaan als mensheid en hoe het allemaal nog goed kan komen. Een prachtige voorstelling over de mensheid gezien vanuit de ruimte. We zijn nog niet verloren, maar dan moet u wel naar Lebbis luisteren. Met humor en veel onverwachte verbanden die u de ogen zullen openen. U zult als een ander, rijker mens na deze avond gaan slapen.

Opgenomen in 2005.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=SSgyDvnm4wQ

Continue reading