Category Archives: Ronald Snijders

Ronald Snijders – One Man Show

93789317ea67adb291aea8e8f1ee5d23Speciaal voor normale mensen presenteert absurdist Ronald Snijders een groots opgezette split personality show. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins, het komt allemaal uit zijn hoofd.
De Volkskrant gaf One Man Show vier sterren: ‘De show staat als een huis en bevat een onophoudelijke stroom leuke (taal)grappen die qua onverwachte wendingen doen denken aan die van Herman Finkers, maar dan gebracht in een Randstedelijk moordtempo.’ Ook Het Parool kende vier sterren toe en oordeelde ‘Hij weet een eigen wereld op te bouwen die prettig schuurt (…) Hij is een illusionist met woorden.’

Ronald Snijders – Verkeerde Benen

DVD-hoes_Verkeerde_BenenRonald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker. Hij voegt met ‘Verkeerde Benen’ een nieuw genre aan de theaterwereld toe, het best te omschrijven als een absurdistische voorleesperformance. Zijn teksten houden het midden tussen associatieve achtbaanpoëzie, gestoorde televisietaal en psychedelisch proza. Ronald Snijders neemt zijn toehoorders mee op een krankzinnige trip door zijn hoofd: een van de hak op de tak springende ervaring, waarbij de meest bizarre beelden in moordend tempo voorbij trekken.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=j_BA_e4VQak

Continue reading