Category Archives: Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn – Ruïnes

dorrestijn-ruinesOp slinkse wijze hebben de Bejaarden ons land veroverd. Oude mannen en Oude vrouwen pikken door zielig te doen, de beste plaatsen in. Ze stagneren de economie met hun getreuzel en getalm in de supermarkt en aan het pinapparaat. De Rollator bepaalt het straatbeeld in plaats van onze goddelijke automobielen. Maar waaronder de Gezonde en Jonge Mens nog het meest moet lijden, is de Aanblik. Het is een vreselijk gezicht om, als je gezellig met de jeugdige vrienden en vriendinnen aan het winkelen bent, opeens geconfronteerd te worden met het Bukken van een Oude Man

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ZI4Vd0VUcrc

Continue reading

Hans Dorrestijn – Het Naakte Bestaan

image196

Verdriet, treurnis, echtscheiding en zelfmoord. Perfecte onderwerpen voor een komische avond met Hans Dorrestijn en
Martin van Dijk. Hoe meer leed, hoe meer vreugd. Zwartkijker Dorrestijn en pianist Van Dijk komen na Cirkels terug met
hun tweede programma, Het naakte bestaan. Pias presenteert dan ook met trots de tweede dvd van Hans Dorrestijn en
Martin van Dijk.
Door een noodlottig toeval zijn Hans Dorrestijn en Martin van Dijk opgenomen in dezelfde kliniek. Ze slaan zich manmoedig door dit verblijf in het gekkenhuis heen. Ze mogen dan wel van slag zijn, hun gevoel voor humor zijn ze niet kwijt.
Omdat Het Naakte Bestaan, voor het eerst op dvd wordt uitgebracht van Dorrestijn en omdat hij dit jaar 65 jaar is geworden is wordt er dit jaar door alle media extra veel aandacht gegeven aan het verschijnen van de dvd.

Opgenomen in 2005.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hTBXGU3rass

Continue reading

Hans Dorrestijn – Cirkels

image198

Op het eerste gezicht lijkt Hans Dorrestijn dezelfde zwartkijker als vroeger, maar als je goed kijkt verschijnt er af en toe een lach op zijn gezicht. ‘Dorrestijn lacht’, zo zou dit programma ook kunnen heten. Samen met pianist en componist Martin van Dijk speelt hij ‘Cirkels’. Duidelijk is dat dit charmante, kameraadschappelijke duo er veel schik in heeft. Bovendien is de muzikale variatie in dit programma groter dan ooit.
In prachtige gedichten, liedjes, monologen en dialogen heeft Dorrestijn weer oog voor groot en klein leed. Een zingende fietsdynamo, ontaarde kinderliedjes, een slechte verrekijker, een Limburger… Met veel fantasie opent Dorrestijn voor ons een dierenrijk dat wij nog niet kenden, met krokodillen die van kinderen houden en rechtse konijnen. Samen laten de twee heren deze wonderlijke zaken de revue passeren in een programma dat zowat helemaal rond is.

Opgenomen in 2005.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=D1WsZfWgo2c

Continue reading