Category Archives: Piv Huvluv

Piv Huvluv – Yolo! … en meer

PIA15014 | Comedy op Vinyl - Piv Huvluv v2.inddLet op: Vinyl!

Piv Huvluv was 25 jaar leerkracht; is reeds 20 jaar comedian, muzikant en nu ook sinds 5 jaar acteur! U zag ‘m misschien eerst als commissaris in “Eigen Kweek” maar al 20 jaar speelt hij in alle uithoeken van Vlaanderen – van het kleinste café tot het grootste theater – en bouwt hij gestaag een trouw publiek op. Zijn aanhang drukt hem tegen de borst vanwege zijn herkenbare humor, zijn authentieke en meeslepende vertelstijl met het onmiskenbare
Oostendse accent, zijn onafscheidelijke vinylplatencollectie als soundtrack op de mp1 en zijn talent om zowel jong als oud in te palmen met verhalen die nu eens nostalgisch klinken en dan weer recht uit het leven zijn gegrepen. Altijd ontwapenend en nooit aanstootgevend. Kortom, ongecompliceerde humor voor het allerbreedste publiek.
Deze dubbel-lp is voor de vinylfanaat in Piv een mijlpaal in zijn carrière. Ze bevat een greep uit 3 theatervoorstellingen, namelijk Stand-up 4 Kids (Piv is de enige comedian die “stand-upt” voor kinderen vanaf 8 jaar), Speeltijd ( Piv’s ‘coming of age’-theatershow) en Yolo! (Piv’s recentste theatervoorstelling)

Continue reading

Piv Huvluv – Yolo

PivHuvluv_Mockup_20150617_V01bPivHuvluv_Mockup3D_20150617_V01b

 

 

 

 

 

 

 

 

2e dvd van Piv Huvluv
YOLO, Wikipedia: een populaire afkorting voor “you only live once”

Het mag vreemd klinken, maar af en toe denkt ook Piv Huvluv na over het leven. Het leven van de eendagsvlieg is dan ook dé inspiratiebron voor Yolo. In Yolo, Piv’s 5e avondvullende voorstelling, confronteert hij zichzelf en het publiek met de miezerige eindigheid van ons bestaan. Hij probeert aan te sturen op een minimale portie zingeving zonder al te grote doelen voor ogen te hebben. Met trefzekere eenvoud en op een innemende manier, want Piv blijft natuurlijk wel Piv.

Vanzelfsprekend zijn de onmisbare ingrediënten van Pivs humorcocktail nadrukkelijk aanwezig in Yolo!: persoonsgebonden verhalen, herkenbare situaties, nostalgie, een karrenvracht vinylplaten als soundtrack en een hoop luchtige flauwekul en onzin als toemaatje.

Piv Huvluv – Speeltijd

PivHuvluv- Speeltijd_2DPivHuvluv - Speeltijd 3D

 

 

 

 

 

 

 

‘Speeltijd’ is een ‘coming of age’-voorstelling waarin PIV speelt met jeugdherinneringen, hilarische anekdotes en persoonlijke verhalen met als hamvraag: Stoppen we met spelen omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we stoppen met spelen?  In ‘Speeltijd’ doet Piv wat we allemaal héél graag zouden kunnen: de romantiek van onze jeugdjaren in perspectief plaatsen, lachen met de onmiskenbare banaliteit ervan… en vaststellen dat we onszelf véél te ernstig nemen.  In zijn onnavolgbare stijl en met een rijke fantasie neemt Piv Huvluv ons mee op een enthousiaste trip naar zijn speeltijd. In de tuin, op zolder, de kelder, slaapkamer, thuis bij een vriendinnetje of in de muziekschool, spelen was er ongeremd en altijd leuk. Lang geleden dat comedy zo ontroerend mooi, doordacht en geestig was.

Opgenomen in 2013.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ITby7kVVgc8

Continue reading

Piv Huvluv – Stand Up 4 Kids

PivHuvluv - StandUp4Kids_2D

PivHuvluv---StandUp4Kids-3D

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Stand Up 4 Kids’: De humor van comedian Piv,  voormalig onderwijzer en ex-jeugdwerker, heeft altijd al kinderlijke trekjes vertoond: levensechte verhalen, gelardeerd met visuele onzin en primaire muziekjes. Hoog tijd om alle pijlen op de kids zelf te richten en hen te confronteren met hun eigen onhebbelijkheden en kleine kantjes. Maar ook de ouders komen er niet zomaar van af. Daar bovenop stouwt Piv, trouw aan zijn eigen idioom, het podium vol met zijn platendraaier, een oude klasfoto, een gitaar en een accordeon. Genoeg om meer dan een uur loos te gaan in deze heuse familievoorstelling.

Opgenomen in 2013.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xswv5_0rWKc

Continue reading