Category Archives: Micha Wertheim

Micha Wertheim – Micha Wertheim Voor Je Het Weet

309-95824-Micha Wertheim Affichebeeld met tekstMicha Wertheim grossiert in slimme grappen en aarzelt niet zijn publiek met dubbele bodems in verwarring te brengen. Wie een moraal wil, mag daar zelf naar op zoek gaan, want als Wertheim ergens een hekel aan heeft dan zijn het voorgekookte meningen.

Micha Wertheim Voor Je Het Weet is al weer de zesde voorstelling van deze tegendraadse theatermaker. Waar die voorstelling over gaat is bij deze voorstelling minder belangrijk dan ooit.

Het antwoord is altijd minder spannend dan de vraag. Als je nog niet weet waar je uit zal komen, is alles mogelijk. Dus waarom verklappen waar de voorstelling over gaat? Voor je het weet heb je de kaartjes in huis, voor je het weet zit je in de zaal, voor je het weet is het begonnen en voor je het weet is het weer voorbij.

Geniet van de onzekerheid, want laten we wel wezen, als je het eenmaal weet, slaat de verveling toe. Daarom: Micha Wertheim Voor Je Het Weet.

Micha Wertheim – Voor De Zoveelste Keer

Micha Wertheim voor de zoveelste keer - poster
Hij maakt het niemand makkelijk, dus ook zich zelf niet. Balanceren op het randje en zoeken naar de grens van wat nog leuk is en wat net niet. Om zijn kronkelende verhalen kun je lachen, maar als het alleen gaat jeuken is hij ook tevreden. Wat je niet snapt is namelijk spannend en dus interessant. Al het andere is saai. Wertheim is een gevoelige observator, een gewiekste manipulator, een geestig provocateur die zijn publiek alle hoeken van de zaal laat zien. Grappen maken mag over alles, zolang als het maar goede grappen zijn.

 

Continue reading

Micha Wertheim – Voor Gevorderden

image170Hard, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig, dat is Micha Wertheim! Na het voltooien van zijn studie, besloot Micha Wertheim (Groningen 1972) auditie te doen in Toomler, de thuisbasis van het Amsterdamse stand-up gezelschap Comedytrain, waar hij nog regelmatig te vinden is. Naast het podium maakt Micha onder meer radiodocumentaires voor de VPRO, levert hij tekstbijdragen aan het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws en schrijft hij regelmatig columns voor ondermeer het radioprogramma Spijkers met Koppen. Verder publiceerde Micha verhalen, reportages en recensies in onder andere de Volkskrant, Rails en de Groene Amsterdammer. Voor VPRO’s Vila Achterwerk maakte hij de animatieserie Vingers, gebaseerd op het kinderboek Duimelotje dat hij samen met illustrator Cristina Garcia Martin maakte. Het publiek en de pers waren razend enthousiast over zijn intelligente, ongrijpbare, maar altijd meedogenloze humor. Pers: Volkskrant: ‘Micha Wertheim is intrigerend, kalm en goed, heel goed’.

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=0AnCWNnva-U

Continue reading

Micha Wertheim – Voor Beginners

wertheim voor beginnersHard, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig, dat is Micha Wertheim! Na het voltooien van zijn studie, besloot Micha Wertheim (Groningen 1972) auditie te doen in Toomler, de thuisbasis van het Amsterdamse stand-up gezelschap Comedytrain, waar hij nog regelmatig te vinden is. Naast het podium maakt Micha onder meer radiodocumentaires voor de VPRO, levert hij tekstbijdragen aan het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws en schrijft hij regelmatig columns voor ondermeer het radioprogramma Spijkers met Koppen. Verder publiceerde Micha verhalen, reportages en recensies in onder andere de Volkskrant, Rails en de Groene Amsterdammer. Voor VPRO’s Vila Achterwerk maakte hij de animatieserie Vingers, gebaseerd op het kinderboek Duimelotje dat hij samen met illustrator Cristina Garcia Martin maakte. Het publiek en de pers waren razend enthousiast over zijn intelligente, ongrijpbare, maar altijd meedogenloze humor. Pers: Volkskrant: ‘Micha Wertheim is intrigerend, kalm en goed, heel goed’.

Opgenomen in 2007.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OoZxO_9-9OU

Continue reading