Category Archives: Claudia de Breij

Claudia de Breij – Oudejaarsconference 2016

Stel. Je bent cabaretier. Je bent de veertig gepasseerd, je hebt alles al bereikt wat je ooit wilde bereiken en zelfs nog veel meer dan dat. Wat moet je dan nog? Een makkelijke vraag voor Claudia. Zij denkt: ik ga gewoon wéér iets doen dat ik nooit eerder gedaan heb. Dat geen enkele vrouw ooit eerder gedaan heeft. De oudejaarsconference! Claudia heeft een Poelifinario op haar naam staan, tig radioprijzen, een evergreen, diverse bestsellers en cabaretprogramma’s met zoveel sterren dat het hemelgewelf jaloers omlaag kijkt. Bovendien kreeg ze vorig jaar de Louis Davidsring: een kleinood dat haar, via Herman van Veen, onlosmakelijk verbindt aan een grootheid als Wim Kan. Tja en dan is de stap naar een Oudejaarsconference natuurlijk een volstrekt logische.

Claudia de Breij – Teerling

Virtual Printer bv“Claudia de Breij toerde met haar zevende avondvullende voorstelling Teerling van 2013 tot 2015 door Nederland. De laatste voorstellingen, op 27 en 28 november in Theater Chassé te Breda, werden opgenomen voor de DVD en TV.”

Claudia de Breij – Hete Vrede

2011-12-13_Hete vrede_dvd inlay_272x183mm_ter controle_01Wie begrijpt de tijd waarin hij zelf leeft? Achteraf, ja, over vijftig jaar, als Geert Mak in een mooi zondagavondprogramma heeft uitgelegd hoe het allemaal zat, in de jaren ’0 van deze eeuw. Dan weten we wie goed was en wie fout, tijdens de Hete Vrede. Want zo heeft Claudia de Breij (zelf zat ze in het verzet tijdens de Koude Oorlog) deze tijd genoemd. In een tijd waarin ‘gelijk hebben’ het grootste goed is, twijfelt De Breij aan alles. En daar maakt ze grappen over. Wat ze zeker weet, dat zingt ze.

Opgenomen in 2012.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8XxOWkYuIP4

Continue reading

Claudia de Breij – iClaudia

Claudia de Breij - iClaudia _571x800Voordat de virtuele wereld de overhand krijgt, wil Claudia de Breij in haar theatervoorstelling ‘iClaudia’ nog een keer met u meemaken hoe het ook weer was, vroeger. De gezelligheid dat echte mensen in een zaal gingen zitten, dat iemand op een podium ging staan en dat er “Echte Dingen Gebeurden”. Even ontsnappen aan sms, email en bloggen.

Claudia de Breij heeft haar twijfels bij de huidige virtuele leefstijl, waarbij Hyves, Twitter en MSN het leven lijken te bepalen. In haar voorstelling ‘iClaudia’ wil ze daarom terug naar de werkelijkheid, de basis. Met drie muzikanten, vier instrumenten, een podium. Niet meer en niet minder.

‘iClaudia’ is, na ‘De Wilde Frisheid’, ‘Claudia Zuigt’ en ‘Hallo Lieve Mensen’ alweer de vierde theatervoorstelling van Claudia de Breij.

Opgenomen in 2009.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cUIPWuQTXSA

Continue reading

Claudia de Breij – Zuigt

image246

Je zit achterop de stofzuiger. Mama trekt je de kamer door. Sinterklaas bestaat. Met kerst wordt het vrede. De grote vakantie duurt voor altijd en dan gaan we naar de Efteling. Later ga je ook een Efteling bouwen. Of je wordt kapster. Of misschien wel minister-president. Maar dan moet je wel ontzettend lief zijn. En eerlijk. Anders word je natuurlijk nooit zoiets hoogs. Mama maakt een scherpe bocht, dat geeft een leuk gevoel in je buik. De kamer is klaar. De stofzuiger gaat uit. Nu moet je eraf.

Opgenomen in 2005.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gY1FvbvOfFg

Continue reading

Claudia de Breij – Hallo Lieve Mensen

image248

Hallo Lieve Mensen is het derde avondvullende theaterprogramma van Claudia de Breij. Nog steeds begeleid door haar vaste mannen Sander Geboers, Rogier Wagenaar en Thijs Lodewijk. Nog steeds vol muziek, grappen en improvisaties. Maar voor het eerst ook gevaarlijk actueel. Voor Hallo Lieve Mensen kruipt Claudia in de huid van een leeftijdsloze variété ster, die niet alleen schitterde aan het front in Duitsland, maar ook in Irak. Optreden voor een publiek, dat heel hard lacht omdat het weet: “Vandaag was het iemand anders die pech had; morgen kan die bom vlakbij mij ontploffen”.

Opgenomen in 2005.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=z9qvrdpFhaI

Continue reading