Category Archives: Nigel Williams

Nigel Williams – Beken(d)t

NigelWilliams_2nigel williams - bekendt 3d-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb ‘Nigel Williams beken(d)t’, mijn zesde zaalshow, opgenomen in de kelder van boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Waarom?

Omdat echte stand-upcomedy leuker is in een intieme sfeer en zo kan jij vanuit jouw luie zetel thuis doen alsof je moeite hebt gedaan om naar een live optreden te gaan. Trouwens, het werd in deze verzuurde maatschappij op drift, beter geacht om de liveshow in een verborgen kelder te spelen. Anders hadden we uit veiligheidsoverwegingen zeker para’s moeten optrommelen om me te bewaken terwijl ik mijn versie van de waarheid aan het verkondingen was (zonder cartoons uiteraard).

‘Beken(d)t’ is een rant vanuit de onderbuik, een blik in mijn hoofd waar gedachten razen, meningen groeien, stemmen om ter luidst roepen en waar het geweten knaagt: van de eenzaamheid van een ziekenhuiskamer tot de overblijfselen van de Berlijnse muur, van semi BV-schap tot de marteling van onze consumptiemaatschappij, van het misbruik van pijnstillers tot het zichzelf te ernstig nemen, van zwartgeschminkte politici tot het redden van het milieu.

Bedankt dat je deze show koopt / bekijkt (of steelt). Ik wens je er een dik uur genot mee.

Nigel Williams – Working Class Hero

Sleeve_V1.inddnigelwilliams

 

 

 

 

 

 

 

Een groot bakkes, nog een groter hart. Dat is Nigel Williams voluit. En dat hebben ze geweten in binnen- en buitenland. Als onuitputtelijke bron van levenservaring neemt hij je mee in één briesende én hilarische gedachtestroom, van de arbeiderswijk in het Engelse Bristol tot zijn dagelijkse portie frustratie in Antwerpen. Nigel legt de grote én kleine kantjes bloot. Kritisch voor iedereen, beginnend bij zichzelf.
“Wie niet met zichzelf kan lachen, verliest het recht om met een ander te lachen.”

In zijn vijfde show Working Class Hero schopt hij een sociaal besef met de kracht van een moker, maar met de precisie van een figuurzaag. Hij staat op de barricade om ‘de vijand’ te ontmaskeren en neemt met zijn unieke nuchterheid eigen idealen en die van generatiegenoten op de korrel. Hij confronteert zichzelf en de kijkers met de eigen hypocrisie en selectieve verontwaardiging.

Een dikke vette middelvinger naar alles wat onrecht én onecht is. Niet geschikt voor gevoelige zielen.

Opgenomen in 2013.

Trailer: http://youtu.be/UK7YKIhNP4Y

Continue reading

Nigel Williams – Geloof Mij

Nigel williams - Geloof mijNigel williams - Geloof mij 3D

 

 

 

 

 

 

 

TO BOLDLY GO WHERE NO ONE HAS GONE BEFORE

Williams durft het aan en lacht met…. RELIGIE! Nigel Williams, afkomstig uit Bristol in het Zuidwesten van Engeland is terug met een hilarische show waarmee hij fel van leer trekt tegen godsdienstwaanzin, spirituele verzinzels en religieuze voorschiften. Geen enkele godsdienst blijft gespaard van zijn onbevreesde, messcherpe observaties, keiharde analyses en explosieve grappen geênt op de actualiteit.

 

Opgenomen in 2011.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NIxoih1nkVc

Continue reading

Nigel Williams – Democlash

Nigel Williams - DemoclashNigel Williams - democlash 3d

 

 

 

 

 

 

 

Democlash is scherper, kritischer en zo mogelijk nog hilarischer dan zijn twee vorige shows. De ‘zever’, ‘bullshit’ en angsten die over ons worden uitgespuwd door media en politici zijn nog steeds gevaren voor onze westerse maatschappij.

In Democlash vecht Nigel Williams terug via de lachspieren. Kijk mee en lach, nu het nog mag!

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RwcpxRzALQI

 

Continue reading

Nigel Williams – Terrorist

Nigel Williams - Terrorist dvd hoessleeve.indd

 

 

 

 

 

 

 

Als ‘Englishman’ in Antwerpen bekent hij eindelijk: Nigel is Terrorist.  Sinds 9-11 zijn er enkel nog terroristen en mensen die bang zijn voor terroristen. Na de show is iedereen ‘tot de tanden bewapend’ met fijne ideeën om de dagelijkse sleur te lijf te gaan. Een “gevaarlijk” goede show.

Opgenomen in 2006.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cHZcIXXDdtU

 

 

Continue reading