Category Archives: Comedytrain

Comedytrain – Comedytrain Presenteert Deel 3

Comedytrain Deel3 PackshotIn 1990 richt Raoul Heertje Comedytrain op. Een collectief met als doel comedytalent te trainen. Comedytrain dus.

Slechts bij hoge uitzondering worden televisiecamera’s

toegelaten op trainingscomplex Toomler in Amsterdam. De plek waar vele grote namen de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd.

Op deel 3 uit de reeks Comedytrain Presenteert…:

  • Howard Komproe: Is een van de bekendste comedians van de Comedytrain, en treedt al jaren solo op in de theaters. Daarnaast staat hij geregeld nog op het podium van Toomler.
  • Emilio Guzman: Is hard op weg om even bekend als zijn broer Javier te worden. Emilio leerde het vak in Toomler, en won dit jaar de publijksprijs op het Leids Cabaretfestival.
  • Thijs van Domburg: Won in 2002 het Groninger Studenten Cabaret Festival, en haalde vorig jaar de finale van het Leids Cabaret Festival. Ook is hij actief voor Dit Was Het Nieuws en Spijkers Met Koppen. Tourt komend jaar voor het eerst solo langs de zalen.
  • Stefan Pop: Gaat ook vanaf september een solovoorstelling spelen. Dit jonge talent werd tweede op het Leids Cabaret Festival in 2009, waardoor hij snel bekender wordt in de cabaretwereld.

Opgenomen in 2010.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RymigK6onME

Continue reading

Comedytrain – Comedytrain Presenteert Deel 2

CT2 buitenzijde omslagOnder regie van Doesjka van Hoogdalem en onder artistieke begeleiding van Jan Jaap van der Wal, is het wederom gelukt om de magie van pure stand-up in Toomler te vangen en over te brengen op televisie. Dit jaar werden vier Nederlandse comedians uit de Comedytrain-stal opgenomen, en daarnaast ook drie comedians van internationale allure die regelmatig in Toomler te gast zijn. Ook wordt de uitzending met Sander van Opzeeland uit de eerste reeks Comedytrain Presenteert…uit 2007 herhaald.

Onder regie van Doesjka van Hoogdalem en onder artistieke begeleiding van Jan Jaap van der Wal, is het wederom gelukt om de magie van pure stand-up in Toomler te vangen en over te brengen op televisie. Dit jaar werden vier Nederlandse comedians uit de Comedytrain-stal opgenomen, en daarnaast ook drie comedians van internationale allure die regelmatig in Toomler te gast zijn.

Opgenomen in 2008.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MxDNcVWO-_c

Continue reading

Comedytrain – Comedytrain Presenteert Deel 1

cover comedytrainDVD1Sinds de oprichting in 1990 door Raoul Heertje is Comedytrain het middelpunt van stand-up comedy in Nederland. Haar eigen thuishonk, Toomler in Amsterdam, is dé stand-up comedyclub van Nederland waar velen de basis leggen voor de stap naar de theaters in Nederland. Comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Sanne Wallis de Vries, Eric van Sauers, Najib Amhali en Jan Jaap van der Wal leerden er de kneepjes van het vak en zijn er nog regelmatig te zien.

Voor de allereerste keer zijn er nu TV-opnamen gemaakt in Toomler. Onder regie van Wilfried de Jong en Doesjka van Hoogdalem en onder artistieke begeleiding van Eric van Sauers en Jan Jaap van der Wal is het gelukt om de magie van pure stand-up in Toomler te vangen en over te brengen op televisie. In totaal worden er vijf afleveringen uitgezonden, waarin elke keer 1 bijzondere stand-up comedian van Comedytrain centraal staat. Vijf afleveringen met stand-up comedy zoals het bedoeld is. Door vijf Comedytrain comedians met ieder een geheel eigen stijl.

Opgenomen in 2007.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=BwtR2i_6eHw

Continue reading