Het motto van Jacques Vermeire? Een komiek moet vrolijk zijn.

Van Jeanke “ha-ha-ha-haaa-américain” De Visser tot Kevin “ik ben in mijn nopjes” Vermeulen. Van de koers tot de kerk, met Mon Peeters of een donderpreek. Van de hostess van taalspecialist Thienpond tot kleinzoon Hugo’ke op het paardje van Fonske Verzele. De typetjes en de one-liners van Jacques Vermeire zijn legendarisch en vereeuwigd in zijn weergaloos succesvolle zaalshows en dvd’s. En nu dus ook verzameld op vinyl.

Met Zaalshow I en II, opgenomen in De Schakel in Waregem en De Plomblom in Ninove, toerde de goeroe van de gulle lach vorige eeuw zeven jaar lang onafgebroken tot in de kleinste uitverkochte parochiezaal van Vlaanderen. Het resultaat? Méér dan 1.100 voorstellingen voor méér dan 550.000 bezoekers.

In 2012 maakte de volkskomiek na 17 jaar afwezigheid in de theaters een grootse comeback met 5 voor 12, opgenomen in Het Concertgebouw in Brugge, en de jongste zaalshow Veel Vijven en Zessen, opgenomen in de Capitole in Gent. Samen ook weer goed voor méér dan 225 voorstellingen voor méér dan 125.000 bezoekers.

Sindsdien is Jacques Vermeire weer DDT in de films van F.C. De Kampioenen, speelt hij alom zalen plat met het originele televisiepanel van De 3 Wijzen en werkt hij in alle vrolijkheid aan een nieuwe, zevende zaalshow, gepland voor 2018.