Erik van Muiswinkel - 4-8-61Erik van Muiswinkel zit in 2011 vijftig jaar in Het Vak.
Vijftig jaar onvermoeibaar ademhalen, eten, drinken, slapen, optreden en lezen over sex.

Het grote publiek kent hem sinds 1989 (Ook Dat Nog) van de televisie, maar de cabaretliefhebber weet dat Erik vanaf 1985 onafgebroken langs de Nederlandse theaters reist.

De twaalf jaar met maestro Diederik van Vleuten wisselde hij af met zulke uiteenlopende shows als Ben Hur met De Ploeg, Welkom in mijn Hoofd met de band Omnibuzz, en eind 2010 de hoog gewaardeerde TV-Oudejaarsconference: Gedoog Hoop en Liefde!.

Nu gooit Van Muiswinkel 25 jaar theaterervaring in de strijd voor zijn eerste grote solo-show: 4-8-’61.Daarin bespeelt hij het enige instrument dat hij in al die tijd heeft leren beheersen: een zaal vol mensen.

Op 4 augustus 1961 werden ter weerszijden van de aardbol Barack Obama en Erik van Muiswinkel geboren. Als dat toeval is, zou het wel heel toevallig zijn!

Maar hoe verschillend zou het de twee baby’s vergaan: vijftig jaar later viert Erik ontspannen zijn solo-come back op het Nederlandse cabaretpodium, terwijl Barack nog steeds aanmoddert in de politiek, nu weer als 44ste President van de Verenigde Staten. Hoe oneerlijk is het Blinde Lot?

Begeleid door Omnibuzz, zijn vijfkoppige, twaalf instrumenten tellende band, haalt Van Muiswinkel twee uur lang alles overhoop. Het persoonlijke wordt politiek, politiek wordt theater en theater mag weer ergens over gaan.