xanderd_aanstormendtalent_3d_v01_printDe Rycke werd bekend in 2007 door zijn glansrijke overwinning in Comedy Casino Cup – een programma op Canvas – waar hij Philippe Geubels en Iwein Segers achter zich liet.

Zijn eerste avondvullende programma “Uw Zoete 666” ging in première in 2008 en liep tot mei 2010. Op de DVD staat de volledige avondvullende show tot tweemaal toe. Eén versie opgenomen in CC De Werf te Aalst en een gedurfdere versie opgenomen in Cafe The Joker te Antwerpen. Op de dvd extra’s geniet je van cameo’s van een grootsten (en zeker de grappigsten) uit de comedy scene.

Zijn tweede avondvullende voorstelling “Mijn Zwarte Parade” ontving lovende kritiek en was te zien tot halverwege 2012. De DVD werd opgenomen in de Arenbergschouwburg te Antwerpen en kwam uit in oktober 2012.

Zijn derde avondvullende programma “Zijn Derde Show” ging in première in januari 2013 te Eeklo en werd opgenomen in CC De Schakel te Waregem.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan op het podium tourde De Rycke in 2015 en 2016 rond met een “best of” getiteld ’10 jaar bezig, 2 uur grappig’. Een DVD opname en geslaagde tournée verder, werden 10 jaren comedy podia voor Xander (voorlopig) afgesloten met het ’10 jaar Xander De Rycke Ego-Festival’ in het voorjaar 2016.

10 jaar comedy door/met/van Xander, incl. de Best Of Show zijn nu verenigd in 1 box.