Een lezing van Lieven Scheire –half wetenschapper, half mens– is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij u door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde, en verbaast hij u met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.
U hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen ( hij heeft die trouwens zelf ook niet) – Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian zal u zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. Niet zonder gevaar overigens, de kans bestaat immers dat u na een lezing van Vampier Scheire helemaal door fysica bent gebeten. U bent gewaarschuwd.
De relativiteitstheorie heeft de naam een erg moeilijk theorie te zijn die enkel door genieën te doorgronden is. Maar de basis van speciale relativiteit van Einstein is op zich erg simpel en door iedereen te begrijpen. Men moet enkel willen aanvaarden dat de werkelijkheid zich in sommige omstandigheden totaal anders gedraagt dan we gewoon zijn.
In deze lezing legt Lieven Scheire op bevattelijke en humoristische wijze de basis van de speciale relativiteitstheorie uit. Wilt u versteld zijn van uzelf door echt te begrijpen wat Einstein bedoelde? Dan is dit uw kans.