Kees Torn - Als Ik het Niet DachtHet is allemaal niet te bevatten. De wereld is te groot voor Kees. En het leven te kort om er je weg in te vinden. Daarom maakt Kees zich voor het gemak maar eens niet druk over de vraag waartoe het allemaal leidt en waar hij terecht komt. Laat hem maar rondkuieren door het leven, zoals hij ook door zijn eigen bochtige gedachten dwaalt.
Dankzij een gecultiveerd gebrek aan inzicht, vereenvoudigt hij langs uiteenlopende omwegen wat hij niet bevatten kan, zoals het evolutievraagstuk en de liefde. En als de verwarring hem teveel wordt omdat hem vanaf het schoolplein een bijna traumatische herinnering achtervolgt, nachtmerries over Mozart en over telefoonnummers hem van de wijs brengen, en hij als postbode de post niet kan bestellen voor hij elke straatnaam heeft thuisgebracht, dan zoekt hij afleiding bij zijn huisdier of in zijn scheikundedoos. Wordt de rusteloosheid van de stad hem te machtig en voelt hij zich zelfs op zee niet thuis, dan schudt hij alles van zich af met overzichtelijke liedjes en gedichtjes. Want als het rijmt, lijkt het net of vanzelf klopt wat je denkt.

Opgenomen in 1998.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=I4C05HGGH_M

Specs:  
Definition SD
Audio 2.0
Ratio 4:3 + 16:9
Year of recording 1998
Duration 44 min
Subtitles